keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Kevät talvi

Kevättää, talvettaa, kevättää... Voisiko neiti Säänoita jo päättää? Eilen aamulla lunta oli satanut 10cm ja nyt se on jo sulanut. Kukkanpenkeissä sipulin alut nostavat päätään, vaan vielä niitä täytyy suojata niin pakkaselta, kuin koiriltakin ( joiden mielessä kukkapenkissä on kiva seisoskella ja puuhailla ).
En edes muista, mitä kaikkea istutin viime syksynä. Ainakin kirjopikarililjan ja lähes mustia tulppaaneja. Villisti veikkaan näiden olevan tulppaaneja, sillä kirjopikarililjaa ei ollut kuin yksi iso sipuli. Jännittää nähdä, mitä kukkapenkeistä nousee. Nouseeko mitään.


 Eilen hain postista paketin, josta paljastui viime villiksestä ostamani polymeerit. Näiden keräilyn lopetin, koska veivät muka niin paljon tilaa, mutta kummasti sitä tilaa löytyi sitten kuitenkin. Sama juttu kävi finelin kanssa.Uudet polymeerit pääsivät vierashuoneeseen my little ponyjen kavereiksi.

Minulla alkoi tänään pääsiäisloma, sillä otin huomiselle pekkasen. Suunnitelmissa olisi siivota (kukahan meillä käy sottaamassa, ei ainakaan kotitonttu) ja ommella tyynynpäällisiä. Ompeluun olisi kaikki valmiina, vain inspiraatio puuttuu. Kulhossa ei ole pähkinöitä, vaan unikon siemenkotia viime vuodelta :)

Huomasin juuri, etten ole täällä vilauttanut muita villis-aarteita. Lomonosovin kettu oli pakko saada, sitä olen katsellut sillä silmällä aiemminkin (kuten monia muita lomon eläimiä) ja kun myyjä hyväksyi tarjoukseni, olin hihkua ilosta. Se on niin soma!

Samaten minua ilostuttamaan saapui pieni paketillinen pikkuvikaisia Svante Turusen bambeja. Oikealla taka-alalla oleva bambi saapui jo aikaisemmin. Minua ei koriste-esineissä viat haittaa niin kauan, kunhan se näkyy myös hinnassa. En ole valmis maksamaan rikkinäisistä esineistä paljoakaan, mutta silti esimerkiksi rikkinäisiä Arabian astioita näkyy vallan messevällä hintapyynnöllä varustettuna. Miksi? Siksikö, että pohjassa on arabian leima? Mutta se on silti rikki? Kummastuttaako tämä ketään muuta?
Eräs lumppu-ystäväni (huom, termi ei tarkoita kevyt kenkäistä naista, vaan rättei, lumpui & retroi - facebook ryhmän jäsentä) bongasi minulle kirpputorilta posliinisen, rikkinäisen bambin ja bambin äipän, tottahan se piti kokoelmaan ottaa jonon jatkoksi.
Lisäksi minulle saapui samaiselta lumpulta puuttuvia wiinbladin seinälautasia, enää yksi puuttuu, hurraa! Enää tarvitsisi muistaa hankkia pieniä nauloja, niiden kiinnitystä varten. Jostain syystä, en vain ikinä muista niitä kaupassa käydessäni. Annoin myös yhden seinälautasen parhaalle ystävälleni polttari/häälahjaksi.

Live-kirppiksillä en ole juurikaan nyt käynyt ja silloin kun olen, en ole tehnyt mitään löytöjä. Viime kerralla löysin oranssin muovisen aterinlaatikon ja sen vein töihin työkaluille. Viime viikolla SPR-kirppiksellä vastaan tuli mummo-tarjotin. Voiko tarjotin olla mummomaisempi, kysynpä vain? Kaunis se on joka tapauksessa. Iästä ei ole mitään tietoa, tai valmistajasta.4 kommenttia:

 1. Noi bambit on edelleen vaan niin suloisia ja hauskat noi seinätaulut!
  Mäkään en ymmärrä sitä et onko se sit arabia tai mikä niin jos se on rikki, nii siitä pyydetään vaikka ja mitä.
  Muutaman euron arvoisia korkeintaan on ja sen voin jostakin itsekin maksaa.
  Mutta monelle keräilijällehän ne on täysin arvottomia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen ihmetellyt sitä, että monelle keräilijälle ne ovat täysin arvottomia pieninkin riskuin, mutta siitä huolimatta jopa keräilijät pyytävät isoja summia niistä. Minulle yritettiin myydä kahta Ulla Procopen teepannua, molemmissa riskut ja myyjä pyysi 30euroa... Ei tullut kauppoja :)

   Poista
 2. Nuo seinälautaset ovat ihania! Myös mummotarjotin kelpaisi minullekin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat todellakin ihania ja kaipaisivat arvoistaan paikkaa, mutta ehkä tulevaisuudessa (joskus jos/kun baarin remontti valmistuu). Täällä pohojanmaalla niitä ei löydy edes kirpputoreilta, mutta kuulemma isoissa kaupungeissa niitä pyörii paljonkin, tiedä sitten? :)

   Poista