sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Joutsenet, kevät ja pelargonit.

Kevään lähestymisen voi aistia. Joutsenet ovat palanneet, ensimmäiset kurjet on bongattu ja kukkapenkeistä pilkistää uusia alkuja. Lisäksi hempeät pastellivärit miellyttävät ja veri vetää kukkapenkkeihin kuopsuttamaan ja kaivelemaan.

Mies oli eräänä päivänä käynyt rannassa, tullut kiireellä sisälle hakemaan kameraa ja meni takaisin. Kyllähän sitä tälläisistä kauniista linssiluteista kuvia piti saadakin.

Eräs nimeltämainitsematon siperianhusky neitonen päätti kaivella tulppaanin sipuleita kukkapenkistä, ne sain pelastettua. Perjantaina neito päätti kaivaa tiikerililjan ylös ja pistää paloiksi. Siltä seisomalta hain biltemasta verkkoa ja suojattiin penkki, josko kasvit saisivat nyt kasvurauhan. Mutta onneksi kukkapenkeissä tapahtuu koko ajan kasvua. Samalla leikkasimme myös alas angervo-aidan, kunnosta päätellen veikkaisin, ettei sitä ole kukaan leikannut ainakaan 20 vuoteen.
 Tämä päivä alkoikin sumuisena ja ensimmäinen kevätsade kastelee juuri luontoa.

Sään ollessa harmaa, oli mukava viettää aikaa sisätiloissa, kuvaillen, siirrellen ja katsellen aarteita. Lumppulasta hankin tuon pikkuriikkisen faunin hyllyä koristamaan.
Perjantaisena verkonhakureissuna eksyin myös ihan vahingossa kirpputorille ja löysin posliinisen puudelin. Löysin syksyllä vaaleanpunaisen posliini-puudeli-mamman ja pennun, joten valkoinen puudeli oli todella tervetullut lauman isännäksi.
 Paikallisen facebook-kirppiksen kautta hain itselleni tossut. Tarkemmin sanottuna muori-tossut. Minun muorillani oli tälläiset, kun olen ollut lapsi/teini ja oli minunkin pakko ne saada.
Pikkusiskon kanssa teimme verho-vaihtokaupat. Hän vei mukanaan ikean valkoiset puunrunko-verhot ja minä sain nämä kaunokaiset tilalle.

 Aamupuhteena vaihdoin myös osalle pelargoneista mullan, huomenna täytyy käväistä saviruukku-ostoksilla. Pelargonit lämmittävät tällä hetkellä sydäntäni aivan hirveästi ja suunnitelmissa olisikin niitä hankkia paljon, paljon, lisää.

2 kommenttia:

  1. Täälläkin kirppari muoritossut, pidän niitä entisöintikurssilani :)

    VastaaPoista
  2. Pelargonioilla alkoi elämän kevät!
    Ja joutsenet niin kauniita!
    Lähetän tuulen mukana ripauksen mimosan tuoksua täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista