keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Huhtikuussa


Viime viikonloppuna tein kirjastostani entistä mummomaisemman, äitini pitsiliinojen avustuksella.
Ripustin uuden vanhan ristipistotyön ( vasen alareuna, kirpparilta 1,30e) seinälle ja jäin miettimään, että pitäisiköhän kollaasia laajentaa johonkin muuhun huoneeseenkin. Minä todella pidän ristipistotöistä, niissä näkyy aika ja taidokas kädenjälki. Kirppishinnoista päätellen, niitä ei kovin monet muut arvosta. Sohvalle nojailemaan jäi keltainen ruusutyö, jonka paikan seinältä varasti uusi hempeän vaaleanpunainen ruusutyö. Lisäksi paikkaansa etsii vanhempien luota tuotu taulu, vanha taidemuseon juliste. Olemme saaneet siskoni kanssa sen lahjaksi isän sukulaisilta 1994.

Punaruusuinen ristipistotyö-tyynynpäällinen löytyi myös kirpputorilta. Se on aivan ihana! Muutenkin minuun iskee tällä hetkellä kukkasissa vaaleanpunainen väri, mieltymyksen tulokset nähdään toivottavasti kesällä kukkapenkissä.
Pelargonit saivat kaikki omat ruukut vihdoin ja viimein. Lisäksi postipoika kuskasi minulle Turun suunnalta Mårbackan alkuja, jotka ovat vesilasissa juurtumassa. Toivottavasti ne innostuvat ja haluavat viettää kanssani monta vuotta. Olen muutenkin haksahtanut pelargoneihin aivan täydellisesti, haluaisin niitä lisää, lisää ja lisää. Onneksi tulee kesä ja niitä saa muualtakin, kuin vain netin ihmeellisestä maailmasta.

Viime perjantain kirppisreissun ehdotonta aatelia on Mäkisen Kuvastimen kukkapeili. Ensimmäinen kerta, kun näin livenä tälläisen peilin ja lapussa oleva hinta oli niin edullinen, että pakko se oli kantaa kotiin mukaan. Väristä en kyllä juurikaan välitä, musta-valkoinen olisi kauniimpi yhdistelmä, mutta ei auta valittaa liikaa, kun aarteita löytyy.
Samaiselta reissulta nappasin Kupittaan Saven maljakon 11eurolla. Käsittääkseni se oli edullinen löytö, mutta silti minun mittapuullani aika paljon kirppislöydöstä. Pohjassa on signeeraukset OL ja EJ. Pikaisen googlettelun perusteella siis Orvokki Laine ja Eila Juhola, muotoilua 50-luvulta. Kaunishan se on, en voi muuta sanoa. Etualan kupittaan kippo on edullinen löytö, vikojensa vuoksi toki. Oikealla taas saksalainen vaasi, joka sopii kolmikkoon jetsulleen.

Aurinkoiset kevätpäivät saavat menon vilkastumaan myös puutarhassa, niin hyvällä kuin huonollakin tavalla. Ei-niin-armas siperianhuskymme Luna oli käynyt nimittäin hieman kukkapenkissä. Parisenkymmentä sipulia oli syöty ja penkkiin kaivettu jalkapallon kokoinen monttu. Siinä piti emännän vähän itkeä tirauttaakin, kun otti niin lujaa päähän. Verkkokin vielä oli edellisenä päivänä laitettu, mutta eihän tuollainen alle metrinen verkko pitele moista pomppujaakkoa. Onneksi kirjopikarililja oli edes säilynyt ja eilen laitoin penkkiin vaaleanpunaisia dahlioita ja liljoja. Penkin alastomuutta peittää kesällä (toivottavasti) unikot, tietenkin vaaleanpunaisena.
Innostuin laajentamaan talon edellisen omistajan kukkapenkkiä, joka oli joutunut vuosien saatossa retuperälle. Penkki oli aiemmin n. 2m pitkä ja 1,5m leveä. No, nyt se on (vielä) yhtä leveä mutta 4-5metriä pitkä. Vielä pitää penkkiä hitusen laajennella, hakea multaa ja aloittaa istutuksien suunnittelu.

Rannassakin on kevät!

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä. Edellisen omistajan kukkapenkissä on ruvennut tapahtumaan!
Viime vuotiset kaupan narsissit aloittelevat kukintaa.
Ja pikkuriikkinen lumikello kukkii. On se ihana kukka, korkeutta huimat 5cm ja heti kukka auki, kuin huutelemassa " Hei, minäkin olen täällä!".

6 kommenttia:

 1. Itsekkin suunnittelen jotain pitsiliinoista, niitä lähti taas kasa kirpparilta tänään mukaan...

  VastaaPoista
 2. Ootko miten paljon tutustunut näihin paikallisiin kirppareihin? Tekis mieli käväistä kierroksella, mutta huonon suuntavaiston takia en oo saanut aikaseks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä on koluttu läpi kaikki Lapuan, Kauhavan, Seinäjoen, Kurikan ja Ilmajoen kirpparit :D Kuortaneella en ole vielä käynyt, mutta sielläkin pitää käväistä ;)

   Poista
 3. Ruusuiset ristipistotyöt ovat todella kauniita. Olet kerännyt hienon kokoelman!

  VastaaPoista
 4. Ihana kollaasi sinulla.
  Täälläkin pitäisi ryhtyä puutarhahommiin. Mutta näin aloittelijana olen ihan pyörällä päästäni, että mistä sitä aloittaisi.

  VastaaPoista
 5. Hienoja juttuja sinulla kaiken aikaa, niin kodikasta!. Kukkapenkistä antaisin neuvon: jätä väli talon sokkelin ja penkin väliin. Multa vetää kosteutta sokkeliin. Aurinkoista kevättä! t. Vierasvaan

  VastaaPoista