sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Muorinkukka ja purkkeja

Pientä järjestelyä kirjastossa, muissa huoneissa sitä kutsutaan siivoamiseksi. Onneksi kirjastoa käytetään pääasiassa lukemiseen ja fiilistelyyn, joten se ei ehdi sotkeentua. Yleensä kyllä fiilistelyni keskeytyy, koska alan järjestelemään paikkoja, kuten viimeksikin.
Jos nämä kirjojen kannet näyttävät houkuttelevilta, suosittelen ostamaan ( en usko, että moneltakaan kirjastolta löytyy näitä ) tai tutustumaan muuten Camille Rose Garcian töihin. Omani olen hankkinut Adlibrikselta.
Samalla kertaa otin ja repäisin, nimittäin tapetit ikean seinähyllyn takaa. En osaa päättää, että maalaisiko kirjaston seinät vain, vai laittaisiko sinne kivan tapetin. Harmillisesti, kaikki hyvät tapettivaihtoehdot ovat joko kalliita tai tilattava ulkomailta. Ylähyllyllä on vanhempieni ja mummani ja pappani vihkikuvat.
Uusimmaksi lempikaupakseni on kehkeytynyt Kimppukivaa. En leikkokukista niin välitä, sillä ne ovat kauniita liian lyhyen ajan, mutta viherkasvit... Muutama päivä sitten siellä kävin ja taas lähdin kahden viherkasvin kanssa pois. Mieshän on aivan helisemässä tämän viherpiipertämisen kanssa.
Nimiä en vain tahdo ikinä kasveille muistaa, toinen ostamistani oli muorinkukka mutta toinen... ei mitään tietoa. Viimeisimmän viherkuvan kasvi on myös kyseisestä liikkeestä, mutta nimeä en tiedä. Ruukun ostin paikallisesta kaupasta hyvällä alennuksella.

 Ja tietenkin olen käynyt kirpputorilla. Ystäväni löysi vaikka mitä, mutta minun löytöni rajoittui Aarikan ikkuna-mobileen (äidille) ja tähän purkkiin. Tuo 50-luvun kuviointi lämmitti sydäntä sen verran, että purkki oli otettava mukaan.
Eräältä tutulta lumpulta ostin myös kaksi hangon keksin ruusu-purkkia. Kaipaavat putsaamista, sillä niissä on teippiä. Toinen jälleen äidille, toinen itselle :)

11 kommenttia:

 1. Ihana 50-luvun purkki ja kyllä tuon Hangon keksi -purkinkin ottaisin heti! Tapetit on kamalan kalliita, ulkomailta tilaamista oon kanssa miettinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkkimaniaa :) Minulla kun vielä on suurinosa tyhjänä, kun ei ole "mitään" mitä niihin laittaa, pah :)

   Poista
 2. Ja taas hienoa purkkeja. Aika mahtava "bambi"-kokoelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin pitää pienen tauon purkittelussa ja koittaa keksiä edellisille sopivat paikat :) Bambeja saa tulla vaikka kuinka paljon lisää <3

   Poista
 3. Niin ihailen tuota sun bambi määryyttä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Niitä on tulossa muutama lisää :) Harmittaa vain, ettei niitä kirpputoreilta tahdo löytyä...

   Poista
 4. En tiedä, mihin nämä julkaistavat kommentit aina kirjautumisvaiheessa katoavat, mutta uutta yritystä (ja todennköisesti tuplakommenttia). Tuo ennen muorinkukkaa on lankaköynnös ja jälkimmäinen näyttäisi vuoripalmulta. Viherkasveja tuskin koskaan voi olla liikaa, eikä purkkejakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuten ole tuplakommenttia ainakaan tullut, aika kumma juttu tuon kanssa :o Googlettelun perusteella tuo jälkimmäinen kieltämättä näyttäisi olevan vuoripalmu. Ostin sen alennusnurkasta ja eipä siinä tietenkään lappua ollut, että mikä kasvi on :) Olen sitten vain hoidellut, niin kuin muitakin. Isompi kaktus näyttää kyllä vähän myrtyneelle :/

   Poista
  2. Meillä isäntä vähän vihjaisi, että voisin viherkasveja viedä yläkertaan, mutta onneksi pelargoniat on vallannut kirjaston pöydän :P

   Poista
 5. Ai suloisia Bambeja. Sellainen kysymys tuli mieleeni, että kuinka oikein saat teipin poistettua purkeista? Onko hyviä ideoita jaettavaksi?

  VastaaPoista
 6. Ihana määrä erilaisia viherkasveja sinulla :)
  Minulla kaikki aina kuolee, vaikka kuinka yritän niitä "hoivata".
  Ulkona sentään orvokit saa pysymään elossa, ovat niin sinnikkäitä ;)

  VastaaPoista