tiistai 10. maaliskuuta 2015

Maaliskuussa

Maaliskuu.
Lumi on ruvennut pikkuhiljaa sulamaan (meillä sitä lunta olikin aivan liikaa), aurinko paljastaa likaiset ikkunat ja ensimmäinen flunssakin on sairastettu.
Totta puhuen, tämä taitaa olla influenssaa, enkä ole vuosiin sairastellut joten, tuntuu aika kamalalta.
Tänään on viimeinen sairaslomapäivä, perjantaina aloin sairastelemaan ja vieläkin on flunssamörön kiusaama olo. Sairastamisen vuoksi, on joka nurkka kaaoksessa, mutta en ole uskaltanut vielä ruveta siivoamaan. Jos sitten viikonloppuna.
Saatte siis nauttia viikon vanhoista kuvista ja sen hetkisestä siisteydestä.

Kuten olen aikaisemmin (montakin kertaa) valittanut, on keittiömme A.) pieni, B.) ruma ja c.) epäkäytännöllinen. Nyt on edes kuvamateriaalia todisteeksi siitä, millainen se on siistinä. Pieni, ruma ja epäkäytännöllinen ;)

Samaisessa keittiön siivous hötäkässä  hain ulkoa lyhdyn ja tuikkasin orkidean sinne oleilemaan.
Olen myös lykännyt multaan siemenen, yhden ainoan. Solenostemon scutellarioides 'Palisandra' , tuttavallisemmin Isokirjopeippi. Ulkona kasvattetuna yksivuotinen, mutta voidaan kasvattaa myös sisällä huonekasvina, silloin monivuotinen. Saa nähdä, mitä tästä tulee isona.

 Täytyy tunnustaa, että tällä hetkellä en osaa muuta ajatellakkaan kuin kevättä, kukkapenkkejä, linnun laulua ja lämpöä. Mutta luonto ei halua aivan niin reipasta tahtia siirtyä kevääseen, joten olen (miehen iloksi) hankkinut kevättä sisälle.

Hangon keksin kolibri-purkki. Tähän purkkiin syttyi rakkaus aivan yhtäkkiä. Lieneeköhän syynä ollut väritys, kuvitus vai kaikki yhdessä. Kolibri liihotteli luokseni lumppulasta. Kauniimpaa purkkia en tiedä.

Purkkeja meille ei tosiaan pitänyt enempää edes tulla, mutta jostain kumman syystä niitä ilmestyi kolme uutta parin päivän aikana. Olen Marimekon muija-purkkia salaa halunnut jo pidemmän aikaa, mutta kun halusin joko musta-hopean, valko-mustan tai kelta-mustan. Tietenkin internetin ihmeellisessä maailmassa näitä purkkeja olisi tarjolla, mutta kiitos postin hinnan korotusten, jouduin tyytymään kirpputorilta ostettuun punaiseen muijaan.
Kirpputorilta tee-purkiksi (yhdeksi niistä) löytyi twist-purkki edullisesti.

Kevään kaipuussa hankin myös kattilan. Koska siinä on vihreää, siinä on kaunis kuvitus ja se on Figgjo. Pidän figgjon kuvituksesta siksi, että se on niin folkloristinen.

Lumppulassa oli eräs todella mukava lumppu, joka oli löytänyt kirpputorilta pöydällisen saksalaisia keramiikka maljakoita. Minä sitten häneltä pelastin niistä kolme, yhden halusin mutta kaksi kelpasivat kaveriksi mukaan. Tässä mustavalkoisessa maljakossa on värit ja muodot kohdallaan.

Samoin violetti ja harmaa "marmorinen" saapuivat luokseni, mutta etsivät yhä sopivaa säilytyspaikkaa.

Myös Alma odottelee meillä kevättä innokkaasti.

Tällä kertaa loppukevennyksenä toimii Kali, joka pääsi muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa koirapuistoon. Hyvin pärjäsi muiden kanssa, mutta ei siitä kyllä linssiludetta saa millään. Kali on siis tämä täysin musta hurtta, oranssilla pannalla varustettuna ;)

2 kommenttia:

  1. Aivan yli ihana toi kolibri rasia! :) Ja kattila myös. Tykkään sulla on vaikka mitä ihanuuksia.

    VastaaPoista
  2. Ihana kattila. Rakkaus iski juuri minua päähän ja kovaa. Oikea löytöjen löytö!

    VastaaPoista