sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Talven aarteita

Vuosi vaihtui. Lunta, lunta ja lunta. Kevään kaipuussa tämä lumen määrä masentaa. Lämpötila heittelee aivan liikaa ja kasvien talvenkestävyys mietityttää. Onneksi voi kääriytyä lämpöiseen täkkiin, juoda teetä kauniista kupista, lukea puutarhakirjoja ja suunnitella pihaa.


Sain eräältä ihanalta salaiselta joulupukilta lahjaksi purkin. Kuinka se salainen pukki tiesikään, että minulla ei vielä ollut tätä purkkia? Purkkihulluuteni on hieman laantunut, mutta välillä tuntuu että se voisi pahentuakin.
Eilen bongasin kirpputorilta tälläisen kauniin purkin 0,50euron hintaan. Tiedän, että näitä on neljä eri väristä (ainakin), sillä olen Rätei, Lumpui & Retroi - ryhmästä sellaisia yrittänyt ostaa. Minun uusi ihana pikkupurkkini on pohjasta krakeloitunut ja kuviot hieman kuluneet, mutta se ei haittaa. Onhan se kaunis. Osaako kukaan sanoa purkin alkuperästä mitään?
 Aikaisemmalta kierrätyskeskus - reissulta löysin lasten sateenkaari - pussilakanan (niitä lapsia ei ole vieläkään tulossa, mutta jos vaikka myyntiin tai säästöön...), kirjan ja Taru Sormusten Herrasta - lautapelin. Meillä meni miehen kanssa yhteensä neljä tuntia tämän pelin kanssa, ensiksi ihmettelimme sääntöjä ja sen jälkeen yritimme pelata. Onnistui se loppuviimein, vaikka Sauron voittikin.
 Ystävältä joululahjaksi saadun kirjakaupan lahjakortin kanssa kipaisin alennusmyynteihin. Kirjakaupat ovat pahoja paikkoja, erityisesti alennusmyyntien aikaan. Tällä kertaa mukaan lähti kaksi puutarha ja rakkaudesta vanhaan taloon - kirja. Erityisesti jälkimmäistä suosittelen, kaikille vanhojen talojen ystäville.

 Heräteostos-tyynyn värit passaavat mahtavasti yhteen (kärsineen) Kupittaan saven koristelautasen kanssa.
Samoin kirpputorilta lähti mukaan Keräilijän aarteet: Arabian purkkeja ja pilkkumeita. Aivan mahtava löytö kuuden euron hintaan. Lisää kirjoja, kiitos!

11 kommenttia:

 1. Kivoja kirjaostoksia! Minä olen lumesta innoissani, kevättä on kivempi odottaa, kun ei ole vain jatkuvaa vesisadetta ja rapaa.
  Meillä on tuo peli, mutta ei vuosiin ole ehditty sitä pelata. Nyt se odottaa mökillä peli-iltoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan paljon valoisampaa ja tunnelmallisempaa, kun on lunta. Mutta voisi sitä tietysti olla vaikka pikkuisen vähemmän ja ei tarvitsisi olla niin kylmä :)

   Poista
 2. Hyvät löydöt, purkit on kyllä ihania. Olen kyllä oppinut hieman hillitsemään itseäni niiden suhteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan meinaa purkki ja emali-hulluus taas nostaa päätään. Mistähän se johtuu...

   Poista
 3. Sais lumi kyllä jo sulaa! En tykkää talvesta yhtää. Vaikka kauniita kuvia kyllä silloin saa niinkui olet tänne kuvannutkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on ihan ok, kun siihen tottuu. Mutta en tykkää kovasta pakkasesta ja lumitöistä :P

   Poista
 4. Lämpötilan jatkuva sahaaminen on kyllä todella ärsyttävää! Niin kauan kun talvea pitää sietää, toivoisin sen olevan sellainen - 5 C ja sen verran lunta, että maa on valkoinen. Ei enempää.
  Kiitokset kirjavinkistä, täytyykin poiketa seuraavalla kauppareissulla kirjakaupan kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tällä hetkellä -25astetta pakkasta, huomiselle luvattu puolet vähemmän ja torstaille jo nollaa ja lumisadetta. Liikaa vaihtelua. Ei oikein tiedä, että mitä pitäisi tehdä, kun on niin vaihteleva ilma. Onneksi olen torstaina töissä, niin saa mies tehdä lumityöt :) Mun ei tarvitse kuin yrittää päästä töihin ja sieltä pois lumisateessa :P

   Poista
 5. Sellainen ruskea kulmikas peltipurkki oli meilläkin. Saattoi olla 70-80 lukua, mutta en muista mitä siinä alussa oli.. Kahvijauhetta siinä meillä säilytettiin. Lopulta se kului ja ruostui. Voi olla tallessa vieläkin jossain kaapin nurkassa.
  Ostamasi purkki on hyvin kaunis ja todella edullisesti sait sen.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Tää on vanha kiertohaaste, enkä heti nähnyt, että olisit sen tehnyt.
  Siispä haastan sinut!

  Säännöt olivat seuraavanlaiset:
  1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
  2. Haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
  3. Haastetun pitää valita 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
  4. Haastetun pitää esittää 11 uutta kysymystä haastetuille.
  5. Sinun pitää kertoa ketkä 11 olet haastanut.
  6. Samaa henkilöä jolta haasteen sait, ei saa uudelleen haastaa.

  Kysymykset löytyy omasta haastepostauksestani.

  VastaaPoista