torstai 22. tammikuuta 2015

Pakkanen paukkuu ja aarteita

Koskaan ei ole täysin hiljaista, aina on jotain ääntä, ehkä se on niin pientä, ettei sitä ihmiskorvat kuule. Sellaista täällä blogissa on ollut, tuuli on humissut nurkissa, odotellen bloggaajan innostusta. Innostusta on ollut, mutta "aikaa" ei.

Enemmän meillä on viime aikoina mies käytellyt kameraa, hän on innostunut kuvaamaan lintuja :)
Viime talvena näimme yhden fasaanin, tänä talvena niitä on aika paljon enemmän. Saattaapi johtua siitä, että mies ruokkii lintuja.

Viime viikonloppuna pyörähdimme Tampereella, etsimässä ystävälle hääpukua. Ystävä-rakas pyysi minua kaasoksi, enkä tietenkään kieltäytynyt. Nyt sitten on nähty paljon hääpukuja hyvin lyhyessä ajassa. Morsian löysi puvun ja minä löysin itselleni Stockmannin alesta uuden tee-mukin, Marimekkohan se.
Ulkona paukkuu pakkanen ja minun tekisi mieli vain istua takan ääressä tai vaihtoehtoisesti sängyssä peittojen alla. Mutta ei auta, töihin on mentävä. Kyllä siinä ainakin herää, kun aamuyöllä menee ulos, pakkasen paukkuessa parinkympin hujakoilla.
 Eräänä iltana vaihdoin kirjastossa taulu-kollaasini yhden taulun. Musta taustainen ruusutaulu sopi paremmin keskelle alas, kun edeltäjänsä.
 Pukin tuomaa LP-soitinta olen kuunnellut joka kerta, kun olen kirjastossani istuskellut.
 Ikean wannabe-string-hyllyyn koetin tehdä hiukan asetelmaa. Jotain se vielä kaipaa, mutta eiköhän se oikea sinne vielä tule löytymään. Taustalla on Alghazanthin LP-levyn kansi.
Lumppulasta on myös saapunut uusia Wiinbladin seinälautasia. Minulta puuttuu varmaan kaksi tai kolme enää?
Tässä kuvassa on omasta mielestäni tunnelma kohdallaan. Ei arvaisi, että on tammikuu. Lamppu on ollut makuuhuoneessa ja se on löytynyt juthbackan rompetorilta 2013. Lomonosovin bambi saapui postin mukana tänään lumppulasta ja oi että, se on kaunis. Paljon ihanampi kuin mitä kuvissa.
 Eksyin tänään myös töiden jälkeen seurakunnan kirpparille. Tarkoitus oli vain pikaisesti pyörähtää, mutta... Heti sisään tullessani huomasin hyllyllä kököttävän Roope-setä pankkien. Pitihän ne napata mukaan (kumman likaisia vain ovat), seuraavalla hyllyllä oli tuo kaunis kannu ja jokin kertoi minulle että se on riihimäen lasin. Jotenkin ajattelin sen olevan Saara Hopean nyppylä-sarjaa , mutta höpöhöpö, Nanny Stillin Grappohan se, hyvin edullisella hinnalla. Sitten piti jo hakea kori.
Musta-keltaiset kankaat ovat tyynyliina ja iso lakana. Harmaa on astiapyyhe, vedettävä koira oli heräte-ostos kassajonossa seistessä. Fazerin purkin saa joko äiti tai pikkusisko, kumpi haluaakaan.
Kirjat otin kirjaston saa ottaa - hyllystä. Ovat kirjaksi nidottuja lehtien vuosikertoja 1900 - luvun alusta ja 1800 -  luvun lopusta.
 Arvostan käsitöitä todella paljon, ehkä siksi, etten niitä itse osaa tehdä. Tämä euron hintaisen astiapyyhkeen kuviot olivat todella kauniit.

Aivan, kirppislöytö kuvasta jäi yksi juttu esittelemättä. Sellaista olen halunnut jo pidemmän aikaa, mutta ei ole tullu mistään vastaan. Nimittäin THE lamppu!
THE lampun kuvun sisällä on mekanismi, joka pyörii hiljakseen ja saa näyttämään siltä, että takassa olisi oikeasti valkea.

 Näin loppuun vielä pari kuvaa noista vanhoista kirjoista, lehdistä, miksi niitä pitäisikään kutsua?

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin onkin, ainakin sen perusteella mitä niitä selailin :) Pakkohan noin vanhat on pelastaa :)

   Poista
 2. Huippulöytöjä! Erityisesti the valaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka olin todella väsynyt eilen illalla, en meinannut voida nukkua lainkaan, kun tuijottelin lampun tapahtumia :) Sitten tulin järkiini ja otin töpselin pois seinästä, ettei koko yö mene tuijotellessa :)

   Poista
 3. Tuo Nannyn kannu on niiin mahtava löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin, on kyllä aika ohkaista lasia, etten tiedä uskaltaako sitä käyttää :) Maksoi hurjat 3,50euroa :)

   Poista
 4. Ihanat fasaanit, koira ja aivan ihastuttava levysoitin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fasaaneja on hauska seurata ikkunasta, ukot ovat niin rinta rottingilla ja itseään täynnä olevan näköisiä, kun taas akat pysyttelevät syrjässä (paitsi syömässä ollessaan) :)

   Poista
 5. Kun katselee muiden löytöjä, tekee mieli itsekin lähteä kirpparille!

  VastaaPoista
 6. Melkoisia kirpputorilöytöjä. Jäin heti miettimään, että mikähän päivä itse ehtisin kirppistelemään :D

  Ihana koirakaveri. Tuollaisen kanssa olisi mukava (ja lämmin) pötkötellä!

  VastaaPoista