lauantai 4. lokakuuta 2014

VIikonloppu

Perjantai iltana tunnelmoin kirjastossa. Silkkitäkki lattialle, sohvalta ristipistotyyny pään alle, mp3 soittimesta pyörimään Muumien Taikatalvi - äänikirja ja läjä sisustuslehtiä viereen. Ja tunnelmallista oli. Olen ollut äänikirjoja kohtaan hyvin ennakkoluuloinen, mitä jos en pidä lukijan äänestä? Eihän äänikirjaa kuunnellessa voi pysyä hereillä. Onhan se paljon mukavampaa lukea itse kirjaa.
Ainakin taikatalven kohdalla päädyin siihen, että luen mieluummin kirjaa itse, sillä lukijan tyyli ei kolahtanut. Mutta toista oli Vaahteramäen Eemelin kanssa.
Syy Eemelin kolahtamiseen oli lukija/kertoja. Inker Wallenius.
Nimi ei kertonut minulle mitään, mutta laittaessani äänikirjan pyörimään, tiesin heti että tulen pitämään siitä. Inker Wallenius on toiminut kertojana sellaisissa lasten piirretyissä kuin Peukaloisen Retket ja Tao Tao. Tottakai sellainen äänikirja on kuunneltava!

Mutta nyt meinaa mennä pelkästään äänikirjoista kertomiseen, joten hypätään kuvamateriaaliin.
Mies teki eilen isänsä kanssa putkien eristämishommia ulkona, joten minä pesin sisällä pyykkiä ja vihdoin vaihdoin yläkerrassa järjestystä. Yläkerran aula ja vierashuone ovat olleet varsinaiset murheenkryynit, toimineet enemmän varastona kuin käyttöhuoneina. Aulassa kuivatetaan pyykit ja vierashuoneessa käydään harvakseltaan. Aulaan vein vierashuoneesta vanhan ruman levitettävän sohvan ja toin siellä olleen senkin vierashuoneeseen. Kuvamateriaalia ei ole, sillä innokas pyykkäri täytti jo aulan pyykkinarut ja sellaisesta ei tänne kuvaa laiteta.

Vierashuoneesta sen sijaan on kuvia. Vieläkin se on hiukan varastomainen, mutta olkoot tämän kerran.

Tälle päivälle en ole ehtinyt kuin lukemaan blogeja, kuvaamaan ulkosalla ja katsomaan piirrettyjä. Tuliskohan tästä vaikka siivouspäivä?


Hyvää sunnuntaita kaikille!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa tunnelmointia. Juuri eilen lainattiin tyttöjen kanssa tuo Taikatalvi äänikirjana, mutta vielä ei ole ehditty sitä kuunnella. Tylsää, jos kertojan ääni ei ole oikeankuuloinen.
  Ihana opetustaulu ja pulpetti!

  VastaaPoista
 2. Näyttää hyvin tunnelmalliselta! Ja täytyykin lainata Vaahteranmäen Eemeli, jos lukijana on tuo tuttu, ihana ääni ♥.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Lämmin tunnelma tuolla sinun kirjastossa. Bongasin kuvista kivoja juttuja: kirjaston verhot, keltaruusutyyny ja pussilakanat.

  VastaaPoista
 4. Oi kun ihanat rivistöt mailitlephouneja! <3 Somia juttuja muutenkin. :)

  VastaaPoista