perjantai 17. lokakuuta 2014

Perjantai

Takassa räiskyy tuli joka päivä, teetä saa juoda niin paljon kuin haluaa ja villasukkien parit ovat hukassa. Kyllä, se on nyt syksy.

Vuodenajat eivät juurikaan näy sisustuksessani, korkeintaan verhojen vaihtumisella. Minulla on paha tapa pitää kaikki aarteet esillä, kuten kirjastossani olette nähneet.
Sen verran olen saanut aikaiseksi, että olen ripustellut seinälle koristeita, jotka ovat odottaneet kuukauden-pari ripustusta.
Rottinkinen seinäteline on äidiltä, joka sen oli löytänyt peräkonttikirppikseltä. Sopii kirjastoon jetsulleen, ehkä tulevaisuudessa löytää paikkansa baarin puolelta?
Vanhoja kukkatäkkejä löytyi mummolan varastosta kaksin kappalein ja toinen on kirjastossa lämmittämässä viluista tunnelmoijaa. Mummolassa odottaa vielä sininen, punainen ja oranssi satiinitäkki minua ja ensi kesää, jolloin vuosien tomut voi pestä pois. Lumppulasta löysin kaverin Pentti Sarpanevan pitsi - kynttilänjalalle, vielä sitä pienempää etsin.
Täytyy sanoa, että rakastan kirjastoani, kuluneine lautalattioineen, kärsineine ikkunoineen ja repsottavine tapetteineen. Sen tunnelma on täydellinen.


Minua on lahjottu viime aikoina paljon. Mies vaihtoi autoon talvirenkaat koulutuspäiväni aikana ( on se lahja! ), Ram sam saa - blogista voitin testiin uusia Rynkebyn mehuja, jotka ilmestyvät lokakuun aikana kauppoihin. Kaikkia ei ole vielä juotu ( tulivathan purkit jopa kaksi päivää sitten ) mutta lemppariksi on valikoitunut kuvassa näkyvä trooppinen mehu, nams.
Vietin nimipäivääni tällä viikolla ja äiti antoi nimipäivä lahjaksi ihania Arabian lehti - sarjan mokka kupit ja tassit neljälle. Riisiposliinisten astioiden suunnittelija on Friedl Holzer-Kjellberg ja ne olivat tuotannossa 1950 - 1974. Näin Strömsön eräässä jaksossa tälläisen riisiposliinisen mukin ja aloitin sen metsästyksen mutta äiti ehti ensin. Onhan nämä vähäsen pieniä, eivät sovi ainakaan teenjuojan käyttöön. Mutta niin kauniita.

Viime aikojen kirppislöydöt.
Kasa eri kokoisia paloja sinistä ja keltaista ruusu - kangasta, hintaan 2 euroa. Näistä kelpaa tehdä tyynyliinoja, tyynynpäällisiä ja mitähän vielä. Tänään löysin tuon Hawaii - matkamuisto koristelautasen. Sille ei ole käyttötarkoitusta, eikä tule varmaan olemaankaan, mutta näin somaa ei vain voinut jättää ostamatta.
Ja etten pelkästään metsästäisi ja löytäisi aarteita vain itselleni, hankin myös miehelle oman koristeen. Kukapa ei tarvitsisi muovista hirvenpäätä, varustettuna ilmapuntarilla ja lämpömittarilla?

Tiedossa on laiska viikonloppu. Tänään olen siivonnut, ettei viikonloppuna tarvitse kuin loikoilla vain. Hyvää viikonloppua kaikille! :)

6 kommenttia:

 1. Ihanat nuo lahjakupposesi, hipelöin niitä viime kesänä antiikkimessuilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin hipelöin tuollaista isompaa kupposta rompetorilla, mutta en malttanut maksaa 25euroa yhdestä. Ovat ainakin sieviä koristeita :)

   Poista
 2. Täkit, takkatuli ja nuo mustavalkeat seinälautaset, oi. Ihana on kirjaston tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täkit on kyllä kivat. Niitä(kin) jäi kuviollisena vielä mummolaan, pitäisiköhän nekin pelastaa sieltä :D Wiinbladin seinälautaset on kyllä ihania, vielä seitsemän puuttuu. Näyttävät hieman yksinäiseltä tuossa seinällä vain, ainakin omaan silmääni :)

   Poista
 3. Oih, mitkä ihanat kahvikupit oot saanut lahjaksi!

  VastaaPoista
 4. Hauska ja villi tuo ruusukollaasi seinällä. Meitä taitaa yhdistää myös ihastus hapsulamppuihin...

  VastaaPoista