maanantai 1. syyskuuta 2014

Viime päivinä

On sisustettu, kirpparoitu, paleltu ja kuvailtu. Kesän helteillä toivon vilpoisempia ilmoja ja nyt minulla on varpaat jatkuvasti jäässä ja takassa on pidetty valkeaa jo useamman kerran.
Onneksi on ihana pannu jolla keitellä teevettä, lämpöisiä villasukkia ja vaatetta kaapit täynnä.

Sain ystäväpariskunnalta pari juorun ja kiinan-minkä-lieneen alkua, jotka kasvattelevat maljakoissa juuriaan. Samalla he luopuivat anopinkielestään ja tietenkin kannoin sen kotiin onnesta soikeana.

Vaikka ilmojen kylmeneminen on vaikuttanutkin paljon puutarhan kukkaloistoon, on silti unikot ja tarhasalkoruusut siitä mieltä että vielä jaksaa jaksaa jaksaa. Muutama ilta sitten kuopsuttelin jo lähes mustan tulppaanin sipuleita maahan.Ympäri ämpäri Suomea on vietetty siivouspäivää. Oma kaupunkini ei tälläisistä ollut tietoinen, mutta onneksi Seinäjoella muutama oli. Tarkoitus oli käydä vain kaupungin teatterin kirpputorilla, mutta kas kummaa, autolle mennessä bongasin kerrostalon pihalla myyntipöytiä ja nehän vetivät minua puoleensa kuin magneetit.
Vanhemmalla rouvalla oli paljon astioita, koriste-esineitä ja maljakoita myynnissä. Harmillisesti ne olivat halpa-halli tavaraa, joka ei minua kiinnostanut ja lähdinkin jo tonkimaan seuraavaa pöytää kun pikkusisko huudahti " täällä on sulle bambi ". U - käännös ja takaisin vain. 1 eurolla sain kolme pikkuista posliiniesinettä. Kuvan etualalla oleva pikkubambi on yksi heistä ja kirpparilta aiemmin löytynyt posliini-peura adoptoi pikkuisen hoiviinsa mieluusti.
Toinen posliini-kolmikosta on tämä apina. Aika symppis tapaus on hän, mutta päätin että apinoita en ala keräämään kuitenkaan.
 Samaisesta pihasta löysin parilla hassulla kolikolla marimekon olkalaukun. Olen pidemmän aikaa etsinyt sopivaa laukkua, mutta ei ole tärpännyt ennen siivouspäivää. Kaikki, jotka ovat nähneet laukku-kokoelmani, tietävät etten olisi tätäkään tarvinutta muttakun... Keksin jo sopivia syitä, joko laukkuni ovat vintage - laukkuja jotka eivät sovellu arkikäyttöön TAI sitten laukkuni ovat aivan liian isoja. Tämä on siis just hyvä välikoon malli.
Käväisimme myös aNNan ja Jennin kirppiskatoksella ja lunastin itselleni maailman paras tytär - palkinnon, ostamalla äidille vanhan alumiinisen kaukkuvuoan, jollaista hän jo juthbackassa katseli. Kaikista Annan ja Jennin ihanuuksista huolimatta, kannoin kotiin vain naulakon, jonka sijoituspaikasta ei olla päästy sopuun.

Minua ärsyttää, kun tavarat eivät ole paikoillaan mutta en millään jaksaisi olla koko ajan siivoamassa ja siirtelemässä tavaroita. Kuinka kaksi aikuista ihmistä ovatkin näin sotkuisia ja laiskoja?
Kirpparilta eurolla löytynyt unikko purkki sai hieman taikasienen hellää putsausta, vietettyään edellisen elämänsä kynäpurkkina. Nyt se palvelee hienosokerin säilytyspaikkana, saa nähdä kauanko pussi siellä sisällä pysyy, ennenkuin se on pöydällä.

Muita satunnaisia räpsyjä.
Kirjastoon hankin hiukan lisää mummola - fiilistä tekokukan avulla ja seinään nojaava taulu odottaa ripustusta, se löytyi paikallisen helluntai seurakunnan kirpparilta puoleen hintaan.

 


8 kommenttia:

 1. Täälläkin on paleltu ja eilen oli meillä ekaa kertaa tänä syksynä takassa tuli. Ihanat nuo bambit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kumma kuinka voi olla kylmä, vaikka sisällä olisi yli 20 astetta lämmintä, tuhma helle kun totutti meidät niin kuumaan.

   Poista
 2. Kiva nähdä huonekuvia. Ihanat peiliovet teillä, meillä on talossa yhdet samantyyliset, mutta en tiedä, saavatko ne jäädä paikoilleen.
  Kivoja löytöjä, apina on hauska tuota taustaa vasten. Tuo laukku oli kyllä edullinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole valitettavasti talossakuin kaksi noita peiliovia ja ne on tuossa yläkerrassa kirjaston eteisessä. Niistä en luovu millään, ovat maailman kauneimmat! Kun saataisiin tätä remonttia joskus eteenpäin, niin voisin esitellä enemmänkin huonekuvia. Tuntuu että mikään huone ei ole valmis kameran eteen, tuossa kirjaston eteishuoneessakin on aivan kamalan väriset seinät, mutta miehen mukaan remonttia tehdään huone kerrallaan - eli en saa maalata seiniä / ottaa pinkopahveja pois vielä :(

   Poista
 3. Paljon ihania juttuja teillä. Itsekin ihastelin noita vanhoja pari-ovia :)

  VastaaPoista
 4. Ihana sekaisa koti :) Kahlasin äsken useammassakin sisustusblogissa (valkoista, valkoista...) ja osuin jotain kautta tänne. Ihanaa vaihtelua! Voin uskoa, että kotisi on todellakin juuri sinun näköisesi :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Mailatko minulle (freelancersfashion at gmail.com) yhteystietojasi niin laitan Paljettipommin tulemaan sinnepäin :)

  VastaaPoista