perjantai 15. elokuuta 2014

Syksyn alkua

Syksy on ovella, se on huomattu.
Tänä aamuna kun heräsin töihin 04:00, oli ulkona vain +9astetta. Miksi se kesä meni jo? Mun puutarha ei ole valmis tähän siirtymiseen vielä!
Ja kyllä, olen hullu kun tuollaiseen aikaan herään töihin, etenkin kun meillä on käytössä liukuva työaika ja työpaikalle saa mennä 05.00-09.00 välisenä aikana. Mutta pääseepä aikaisin kotiin ( ja saa kyllä mennä aikaisin nukkumaankin).
Ensi viikon olen lomalla, joten saan kirppistellä mielin määrin (jos rahat piisaa), siivota (jos huvittaa), remontoida (jos miestä huvittaa) ja tehdä pihatöitä (jos jaksaa).

Tästä hyppäämmekin aasinsillan kautta uusimpiin kirppislöytöihin.
Tämän päiväiseltä kierrokselta mukaan lähti ilmaislaatikosta saksan kielinen 1965 vuodelta peräisin oleva sisustuslehti, jossa oli muuten askon mainos! Ettekö usko? Katsokaa vaikka!

Mutta päivän makein löytö on ehdottomasti tämä Ulla Procopen hillopurkki. Todella kaunis väri. En pidä sinisestä värinä juuri lainkaan, mutta hitaasti se on ruvennut miellyttämään.
Samaiselta kirpparilta löytyi todella edullisesti marimekon pikkupöytäliina, hivenen kärsinyt mutta sopii kirjastooni kuin nakutettu. Minuahan ei kulumat ja muut elämänjäljet haittaa, yksi kätinen hula-tyttö voi sen todistaa.

Muutama päivä sitten löysin kaksi Rörstrandin ruokalautasta eurolla ja leima pohjassa kertoi että nämä olisivat mahdollisesti vuodelta 1946. Kuinka voi olla noin moderni ja raikas kuvio? Rakkautta on kauniit turhat astiat, joita on kaapit jo valmiiksi täynnä, mutta kuka nämä olisi voinut jättää?

 Kukkapenkkiin saapui tänään lisäystä kahden tiikerililjan muodossa, olen aivan rakastunut liljoihin ja haluaisin hamstrata niitä pihan täyteen ( samalla mies uhkaa vetävänsä koko pihan asfaltille).
Syy äkilliseen lilja rakkauteeni on tässä.
Keväällä istutin viisi liljan sipulia. Kukkapenkissä ei tapahtunut pitkään aikaan mitään ja luovuin jo toivosta, kunnes yhtäkkiä unikkojen seasta pilkisti yksinäinen liljan taimi ja sitten toinenkin. Ja tässä sitä ollaan, yksi kukkii, kahdessa on lehtiä ja neljäs pilkistää mullasta sentin verran.
 Keväällä istutin myös tarhasalkoruusua ja olen koko ajan jännitellyt että ehtiikö se kukkia lainkaan. Tänään löytyi ensimmäinen kukka, hurraa!
 Loppuhuipennuksena miehen ilta-ajeluiden syystä kuva.4 kommenttia:

 1. Ihanat löydöt ja sama mulla, vanhoja astioita on joskus vaikea vastustaa, vaikka mitään ei tarvitsisi. Kauniita kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on käyttöastiat tiskikaapissa, osa niistä on pahvilaatikossa varastossa ja sitten on vielä yksi kaappi jossa on harvemmin käytettyjä kauniita astioita, minne noikin lautaset siirtyvät. Mitähän niin monella astialla tekee, kysyn vaan :D Nimimerkillä: Talvikettu, jolla on teenjuontiin tarkoitettuja kuppeja kaapissa 28kappaletta.

   Poista
 2. Eksyin tänne profiilisi kautta. Löysin mukavaa tunnelmaa ja kauniita tavaroita. Tulen toistekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa vain :) Toiveita saa kertoa :)

   Poista