torstai 5. kesäkuuta 2014

Kukkii

Blogini on ollut hieman hiljaisempi, sillä olen pitkän työttömyyskauden jälkeen palannut töihin. Tähänkin työhön toki kuuluu ensiksi 5,5kuukauden harjoittelu/aikuiskoulutus, joten varsinaiseksi työntekijäksi pääsen vasta sen jälkeen. Olen koulutukseltani merkonomi ja satojen työhakemusten lähettämisen jälkeen totesin, että alanvaihto on paikallaan, sillä kaupan alan työpaikoista on kova kilpailu. Nyt minusta on tulossa kokoonpanija sähköalalla. En ole päivisin / iltaisin jaksanut juuri mitään tehdä, sillä päiväni on lähtenyt käyntiin neljältä aamulla, puoli viisi käynnistyy auto ja viideltä alkaa työpäivä. Kaikkeen tottuu kuitenkin!

Eilen kävin töiden jälkeen kirpputorilla ja mukaan tarttui neljä Riihimäen lasin "hertta" juomalasia 2 euron yhteishintaan. Meillä on astioita liikaa kahden ihmisen tarpeisiin, mutta näistä tulee muistoja mieleen. Äidilläni oli kyseisiä laseja kun olin lapsi ja niistä on monet mehut juotu.
Sain isältäni useamman lavankauluksen ja halusin kokeilla laiskan puutarhurin kukkapenkkeilyä. Läjä märkiä sanomalehtiä pohjalle, multa päälle ja siemenet sekaan. Istutin kaulukseen sormustinkukkaa ja herkullisen väristä tarhasalkoruusua, saa nähdä kasvavatko ne.
Toiseen lavaan istutin salaattia ja porkkanaa. Kaupasta ostetun salaatin juuripaakun lykkäsin myös multiin. Hienosti ovat lähteneet herneet, sipuli ja salaatit itämään toisessa penkissä. Vanha ikkuna koettaa antaa lisälämpöä tomaatin siemenille, jotka istutin muutama viikko sitten.
Meillä tuoksuu ihanalta.
Pihlajat kukkii, angervot kukkii, syreeni kukkii, kuusama kukkii. Toivottavasti joku kukkisi vielä myöhemmin kesälläkin.
 Viime vuonna istutimme kolmisenkymmentä kuusen taimea, kaksi omenapuuta, yhden luumupuun, kirsikkapuun ja karviaisen. Talven/kevään jäljiltä tilanne on se, että ainoastaan yksi kuusi ja luumupuu ovat kuolleet, muut jatkavat innolla eteenpäin. Karviaisessa on nähtävissä jo marjoja.


Voiko kukkia olla liikaa? Ei todellakaan.
Eilen multasormesta tarttui mukaan kolme samettikukkaa, verenpisara ja miljoonakello sulostuttamaan ulkoportaita.

Maailman söpöin pöllö toivottaa tervetulleeksi. Miehen mielestä pöllö on kuin mtv3:n pöllö ja minusta Harry Potterista tuttu Hedwig.

2 kommenttia:

 1. Itsekin aloitin työt tällä viikolla ja voih et mikä väsy on ollut. Blogit/bloggailu ihan jääny... Mut ny pakko katsoo blogit läpi.:)
  Onnea työpaikasta! Se piristää kyllä kovasti. Itsekin olin pitkää saikulla...
  Ihanat lasit olit löytänyt ja halvalla. Saanko kysyä missä käyt kirppiksellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa työhönpaluuta sinulle :) Joka päivä olen ajatellut bloggaamista, mutta en ole keksinyt aihetta ja kameran akku on ollut latauksessa ja kaikki muut tekosyyt ;) Käyn kirppiksellä etelä-pohjanmaan alueella, pääasiassa kuitenkin Seinäjoella ja Lapualla. Ensimmäisessä on parempi tarjonta, mutta jälkimmäisessä saattaa saada edullisemmin jos jotain löytyy :)

   Poista