perjantai 23. toukokuuta 2014

Sudenmarja kumppaneineen

Helle on kiva, silloin kun on varjoisa tai muuten viileä paikka jossa siitä nauttia. Kesän myötä joutuu/saa tehdä myös pihahommia enemmän. Olemme jo kaksi kertaa leikanneet nurmikon, päältäajettavalla hommaan menee 2,5 tuntia ja silti pitää talon ympärykset leikata työnnettävällä.
Pihalla olen heitellyt siemeniä vähän sinne sun tänne ja malttamattomana odottanut, että itääkö niistä mikään. Olen kevään myötä hiukan hamstrannut kukkien siemeniä ja yhtäkkiä loppui kylvöpaikat.

Viime kesänä istutettu luumupuu siirrettiin parempaan paikkaan ja tyhjään kohtaan heittelin siemeniä (mutta mitä, sitä en muista). Pian sen näkee, koska alkuja on jo!
Samoin on käynyt kasvimaalla, toki muistan mitä sinne istutin. Takana on herneitä, välissä ruohosipulia ja edessä salaattia. Kylvin vielä tomaattia yhden rivin, kasvaa jos kasvaa.
Miehet ovat pihalla myös ahkeroineet ja rakentaneet Kalille pihahäkin. Valkoista maalia vielä sipaistaan pintaan ja sitten se on täydellinen.
Kalin tämänhetkinen koppi oli aikaisemmin käytössä Lunalla, mutta eipä tuo huskyneiti sinne suostunut menemään. Joten baarin vessojen ovet laitettiin uusiokäyttöön ja niillä tehtiin Lunalle väliaikainen varjo/sadesuoja.

 Syreeniä, angervoja ja kuusamia odotetaan kukkaan. Hyvältä näyttää ainakin kuusaman osalta.
Pieni puutarhakalusto on parkkeerattu syreenin viereen, siinä aion lukea ja istuskella ja nautiskella syreenin tuoksusta. Pöydällä oleva kirja on viimeisin kirppislöytöni. Suosittelen kirjaa kaikille koiraihmisille ja chick litin ystäville, ja miksei muillekin!
 Ennen nurmikon leikkausta, tein tutkimuksen pihapiirissä ja löysin jännittäviä kasveja. Suo-orvokkeja (niin pieniä ja kauniita!) ja kahdenlaisia muita, joita en tunnistanut, mutta ihmiset facebookin puutarha & piha - yhteisössä tunnistivat.
Allaolevan kuvan herttamaiset lehdet kuuluvat oravanmarjalle. Kukkii valkoisin kukkavanoin ja syksyllä kasvattaa marjat, kaikki kasvinosat ovat myrkyllisiä.
 Viimeisin ihmetyksen aihe oli sudenmarja ja myrkyllinen sekin.
 Kesä saapui myös keittiöön, josta tuli tilavampi kun Kalin pentuaitauksen sai kerätä pois. Muijaa pöydälle ja talosta löytyneet verhot ikkunaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti