tiistai 20. toukokuuta 2014

Ompelupöytä

Ompelen harvoin. Ylä-asteella valitsin puukäsityön, sillä "rättikässä" ei voinut vähempää kiinnostaa. Vanhemmiten on tullut välillä ommeltua jotain pientä ja muutama vuosi sitten sain joululahjaksi ompelukoneen. Vieläkään ei ompelujälkeni ole lähelläkään täydellistä, saatika sitten hyvää, mutta se riittää minulle. Ompeluintoani usein on vähentänyt se, että kone pitää ottaa laatikosta ja yrittää ommella keittiönpöydän ääressä (joka on aina täynnä kaikkea muuta).

Vähän aikaa sitten tein vierashuoneelle tilan ompelupöydälle. Meillä kun ei juurikaan yövieraita käy, joten huoneelle oli mukava keksiä muuta käyttötarkoitusta.
Talosta löytynyt pöytä sopi tarkoitukseen kuin nakutettu. Pöytä on mielestäni aivan ihana ja olisin halunnut pitää sen keittiössä, mutta kanssa-asuja oli toista mieltä. Mutta nyt on pöytä käytössä.
Sain hieman tyhjää tilaa alakertaan, kun sain kaikki kankaat, ompelu ja askarteluvälineet kantaa yläkertaan. Vierashuone odottaa yhä tapetointia (kuten moni muukin huone), joten seinälle pääsivät tulostetut kuvat ja sitaatit ja tapettien mallipalat.

Sekä aurinko että ukkonen on hellinyt meitä parina päivänä. Parhaimmillaan lämpötila on ollut varjossa +30.6 astetta ja täytyy sanoa että liian kuuma on ollut. Talvella talomme kylmenee todella nopeasti ja kesällä taas kuumenee. Mutta mikä olisikaan ollut parempi syy kaivaa kesämekot (ja kengät) kaapista, kuin helleaalto?
Olen myös tarttunut lapioon ja kaivellut kukkapenkkejä. Olen maallikko puutarhanhoidon suhteen mutta innokas oppimaan siitä huolimatta.
Sinkkiastioihin olen jo aikaisemmin istuttanut orvokkeja, harson sisälle pääsi pelargonioita (josko nämäkin saisin talvehtimaan?), valkoiseen astiaan pioniunikon siemeniä, pikkupenkkiin äidiltä saatuja liljoja ja ison penkin vasempaan päätyyn liljan sipuleita ja oikeaan päätyyn unikkoja  ( turkinunikkoa, oopiumunikkoa ja idänunikkoa).
 Lauantaina kävimme anoppini kanssa paikallisessa taimien vaihto ja myyntitapahtumassa.
Penkkiin pääsi pari suopayrttiä, jalopähkämöä, ruusujuuri, kuolanpionia, valkoista liljaa ja helmililjaa. Suopayrtti on ilmeisesti kova poika leviämään, joten sen siirrän kunhan on päässyt kasvuvauhtiin ensiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti