tiistai 6. toukokuuta 2014

Kuusikossa

Ihana kevät! Aurinko paistaa, maanviljelijät levittävät pelloille eläinten tuoksuisia tuotoksia ja sää vaihtelee. Pari päivää sitten meillä oli takatalvi, muutamassa tunnissa satoi 5cm lunta, joka kuitenkin suli parissa tunnissa lähes kokonaan.

Remonttia ei olla tehty nyt lainkaan. Mies on sairaslomalla töistä, kun ei pysty raskaita töitä tekemään kädessään olevan pureman vuoksi. Otin sitten muuten vain kuvia terassilta, joka menee baarin puolen valmistumisen jälkeen remonttiin. Terassi on laho, joten koko hökötys puretaan. Ainoastaan lastauslaituri säilytetään, se on tehty jo 50luvulla ja on yhä hyvässä kunnossa, toisin kuin myöhemmin rakennettu terassi, johon ei ole käytetty kyllästettyä puuta.

Olen myös käyttänyt runsaasti aikaa haaveiluun siitä, miltä baaritiskin ympäristö tulee näyttämään. Tiskin edessä on kaksi baarijakkaraa, jotka talosta löytyivät. Ne täytyy ennen sitä maalata ja verhoilla uudestaan. Jalat varmaan mustaksi, kangas voisi olla vaikka mustapunainen? Taustaseinässä on lasihyllyjä juomalaseille ja viinapulloille, joiden takana on ihana mustapunainen kiurujen yö - tapetti. Baaritiskin päällä toisessa reunassa on arabian valmistama oluttolppa ja toisessa tupakointi kielletty -  kyltti, jonka ostin retrokirppiksen villiksestä (sitä postista odotellessa). Katon rajassa olevan palkin voisi koteloida hirsi paneelilla. Haaveilu on hyvä vaihtoehto silloin, kun tuntuu ettei pääse aivan heti haaveitaan toteuttamaan. Baaristammehan ei tule oikea baari, vaan olohuoneemme, mutta haluamme kunnioittaa rakennuksen historiaa ja tehdä itsellemme mini-baarin.
 Haaveilua on keskeyttänyt tasaisesti tunnin välein ulkoilu Kalin kanssa. Muutenkin tyttönen on niin tarkasti silmällä pidettävä että... Kaikki on niin jännittävää, erityisesti villaviltti.
 Kun taas Almalla ei ole huolen häivää.
Eilen ennen työhaastattelua ja autonkatsastusta, kävin pikaisesti kirpputorilla. Löysin äitienpäivä lahjankin huimalla eurolla! Äidilläni on näitä iittalan kuusisarjan juomalaseja ja tietenkin kaveriksi piti ostaa tuikku. Harvemmin kyseistä sarjaa olen myynnissä nähnyt, enkä näitä tuikkuja lainkaan. Oletteko Te?

1 kommentti:

  1. Vanha postaus,mut sattui vaan esille kun gooletin hai-saappat.....Minullakin on ÄRSYTTÄVÄN likaiset hai-kumpparit ! Hait,uutena niin kauniin keltaiset,mut nyt mietin mitä niistä tuunaisin! Ostin jo 19,90 kauniit punaiset reiman kumpparit,ja nyt keltaiset päätyvät varmaan talveksi eteiseen kukkapurkeiksi. Aion täyttää saappaat mullalla ja hiekalla ja laitan saappaisiin mustikan varpuja ja pihlajan oksia. Keväällä sitten saappaisiin istutan kesäkukkia !
    Pike
    Käyttöikä haille jäi vain kolme vuotta,mutta värivalinta olikin riskisioitus !

    VastaaPoista