maanantai 3. maaliskuuta 2014

Pieni tori

Täällä ollaan nautittu kevään tunnelmista, kunnes viime yönä alkoi satamaan lunta ja sitä sataa yhä. Minun puolestani saisi tulla jo kunnon kevät, huit hait lumelle. Silti on liian aikaista aloittaa kuopsutus puutarhassa, joten pitää sisällä tehdä kaikenlaista.

Facebook kirppis Rättei, Lumpui & Retroi:n villiksestä ostin palan marimekon satulaa. Sitä aikani katselin, suunnittelin ja masennuin, eihän se sitten riittänytkään makuuhuoneen pikkuikkunaan. Eikä kangas riittänyt kuin yhteen tyynyliinaan. Siinä vaiheessa kävin tutkailemassa omia kangasvarastoja ja näihin kahteen tyynyliinaan tuhosin erään vanhan verhokapan, jota en olisi ikkunaan kuitenkaan laittanut. Keskimmäinen ihanan kesäinen tyynyliina löytyi muutama viikko sitten kirpputorilta eurolla. Minun pitäisi muistaa aina aamuisin laittaa sänkyyn päiväpeitto, muuten käy kuten alemmassa kuvassa.

Olen etsinyt sopivaa jakkaraa takan eteen, tähän mennessä olemme istuskelleet ja lämmitelleet takkaa nahkaisella pallilla, mutta itse en ollut siihen tyytyväinen. Sopivaa jakkaraa metsästän yhä, mutta sain äidiltä sijoitukseen huutokaupasta ostetun mäntyisen jakkaran. Ei maailman kaunein, mutta ajaa asiansa.

Samalla sain sijoitukseen marimekon "pieni tori" - vahakankaan. Nyt vielä etsin sopivaa verhokappaa keittiöön, mutta onneksi kesään on vielä aikaa ja se tarkoittaa sitä, että on myös aikaa löytää sopiva kappa. Tiedän jo mitä haluan, mutta koetan löytää käytettynä sopivan palan. Marimekon puutarhurin parhaat, räsymatto, siirtolapuutarha tai finlaysonin taimi, siinä ne vaihtoehdot.
Nuorempana oletin, että marimekko on pelkkää raitaa ja unikkoa, enkä pitänyt siitä ollenkaan. Mutta vanhempana on MM - kärpänen puraissut ja nyt löytyy keltaiset kaivo - verhot, neljät punaiset kaivo - verhot, tantsu - verhot, punaisella kaivolla verhoillut keittiöntuolit ja tietenkin se kirppikseltä löytynyt iloinen takki. Mutta ei unikkoa, siihen en ole valmis.
Samalla, kun ompelin satulasta tyynyliinoja, ompelin pikaisesti annon kelta-valko-sinisestä astiapyyhkeestä tyynynpäällisen, jota voi myös käyttää pussukkana. Vaikka kankaan kuvio oli kaunis, ei materiaali toiminut astioiden kuivaamisessa.

Kiitos kirjastolle ja kirjaston kaukolainoille. Sain Hämeenlinnasta ja Porista lainaan Edition Paumesin Finland apartments ja Nordic deco ideas kirjat. Ihania kirjoja, suosittelen!
Kauniin värikkäitä kuvia, ihania kotia ja erilaisia ratkaisuja.
Kirpputorilta on tarttunut myös mukaan nahkainen siipi - kaulakoru. Niinkuin minä tarvitsisin enemmän kaulakoruja, mutta edullinen hinta ja erottuva ulkonäkö saivat minut taipumaan... Niinkuin monessa muussakin asiassa.

Muistakaa osallistua ARVONTAAN (klik!), viimeinen osallistumispäivä on sunnuntaina 9.3 kello 18.00 :)

7 kommenttia:

 1. Oli kyllä niin masentava näky herätä tänä aamuna, kun maa oli valkoinen. Onneksi nyt sade on loppunut. Haluaisin jo niin kevään tänne! Mäkään en nuorempana tykännyt Marimekosta, mutta näin "vanhemmiten" mieli on muuttunut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuo lumi ei kauaa pysy, pari päivää niin se on muisto vain... Tai ainakin näin toivon. Harmittaa kovasti, kun maa ehti jo kuivua ja nyt sitten ollaan taas kuralätäkkö - linjalla :/

   Poista
 2. Täällä kanssa yksi Marimekko-käännynnäinen! Kirpparilta löytyi keltaisena Puutarhurin parhaita (siitä syntyi keittiön verhokappa) ja tajusin, ettei kaikki olekaan sitä oksettavan rumaa Unikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, sekin kelpaisi keittiööni... En halua millään maksaa sopivasta kangaspalasta yli 50euroa, mutta kun ei tunnu tulevan sopivaa kokoa / hintaa vastaan millään :(

   Poista
 3. Tää kommentointi jotenkin sekosi. Toivottavasti en kovin montaa kertaa onnistunut samaa lähettämään :D

  VastaaPoista
 4. Sattuipas että mulla on tuo sama siipikoru ja räsymatto kappa :) Nyt olisikin tarkoitus ommella keltainen puutarhurin parhaat kappa kesäksi. Unikkoakin on ollut, mutta ei sitä enää!

  VastaaPoista