tiistai 4. maaliskuuta 2014

Koiravaivaa ja bambeja

Aloitetaanpas aamu koira-uutisilla.
Eilen kävin meidän Vilma-corgimme kanssa eläinlääkärillä ja lottovoittohan sieltä tuli. Vilmalla todettiin osittainen märkäkohtu, joka vaatii kohdun ja munasarjojen poiston. Kyseisessä eläinlääkärissä toimenpiteelle olisi tullut hintaa 600euroa, mikä on työttömälle todella paljon, etenkin kun Vilmalla ei ole vakuutusta. Tämän aamun olen viettänyt puhelimessa ja soitellut eläinlääkäreille. Aika on varattu Kurikan kaupungin eläinlääkärille, jossa on kaksi eläinlääkäriä, jotka yhdessä suorittavat leikkaukset ja kuulemma hätätilanteiden varalta, on heillä myös happikaappi. Operaatiolla on hintaa puolet vähemmän kuin paikassa, jossa eilen Vilma tutkittiin.

Eli Vilma nousee leikkauspöydälle 13.3.2014 tai aiemmin, jos yleiskunto heikkenee. Tunnustan, että hieman jännittää, koska Vilmalla on ikää jo 9,5vuotta ja pikkuisen ylipainoakin.
Mutta koska Vilmalla ei ole pitkäaikaisia sairauksia / perinnöllisiä sairauksia, ja vaikka vaivaa on ollut hampaiden ja pissatulehduksen kanssa, ei minusta ole muita vaihtoehtoja kuin leikkaaminen. Joku voi ajatella että tuon ikäisen koiran olisi parempi päästä suoraan viimeiselle matkalle, mutta minä en niin ajattele.Vilma on minun mummukultani, siitä ei päästä mihinkään.

Noin, se asia on saatu pois sydämeltä. Sitten sisustusasioihin.

Kyllästyin katselemaan kirjastoni kulmassa olevassa seinähyllyssä Monster High nukkeja ja päädyin tekemään siihen vaihtuvan näyttelyn. Nuket siirsin kirjahyllyyn ja osan laitoin myyntiin.
Oksalle ylimmälle pääsi punakantisia vanhoja kirjoja, kaksi heppaa (kenties venäjän maalta?) ja kastelahjaksi saatu pikku kynttilänjalka kristalleilla.
Keskelle pääsi talosta löytynyt täytetty tirppa, rompetorilta ostettu vanha kuva kehyksineen ja kirjanvaihto tapahtumasta löytyneitä 40 - luvun tietokirjoja.
Alimmaiseksi pääsi tämän hetkinen pieni bambi - kokoelmani. Posliinia, vaahtomuovia, muovia, kipsiä. Niistä on bambit tehty.

Vanhempieni luona on ollut kaksi koriste bambi-perhettä isäni lapsuudesta. Posliininen ja kultainen. Isompi ja pienempi, joista molemmissa on emä ja kaksi vasaa. Nyt bambit menivät jakoon, isompi isommalle (eli minulle) ja pienempi pienemmälle (eli pikkusiskolle).
Tälläinen kaunis japanilainen bambi - perhe tuli minulle ja niin pieni bambi-kokoelmani kasvoi.
Eikö olekin vallan soma?

Nyt minäkin sain seinälleni kiurujen yö - tapettia, olkootkin vain pieni pala kehystettynä. Haluaisin puolet seinistä tällä tapetoida, mutta kanssani asuva mies ei ole asiasta samaa mieltä. Joten jääkööt tapetti sulostuttamaan minua edes pienenä palana.

1 kommentti:

  1. Kiva bambikokoelma. Bambit on minunkin sydäntä lähellä.

    VastaaPoista