keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Talo ulkoa

Olisin ottanut enemmänkin kuvia, mutta kameran akkuvalo alkoi välkkymään, joten nämä nappasin kiireen vilkkaa ja laitoin akun latautumaan.

Tonttimme on 4500neliötä ja siinä riittää leikattavaa/haravoitavaa. Tässä näkymää ulko-ovelta katsottuna. Alemmassa kuvassa on ulkorakennus, jossa on puuvaja, pikkuvarasto ja "autotalli", johon ei autoa mahdu. Kyseinen tila on ollut aiemmin ulkosauna ja täytyy tunnustaa, että olisin mieluummin saunonut siellä kuin kellarissa.
Näkymää ulko-ovelle. Ehkä kesällä, tai seuraavana tai sitä seuraavana, kuka ties, olisi tarkoitus maalata talo. Mutta koska remonttimme edistyy muutenkin niin hitaasti, uskon, että talo maalataan sitten kun huvittaa. Yläkerran ikkuna on kirjaston, alhaalla lähellä ovea oleva pikku-ikkuna makuuhuoneen, samoin isompi vasemman reunan ikkuna. Oikean reunan ikkuna on väliaikaisen olohuoneen. Kivijalassa on kellarin ikkuna, joka on levytetty kiinni. Alemmassa kuvassa näkyy varastoa.

 Ulkorakennuksen nurkalta. Tässä on meidän takapihamme. Kaukaisuudessa näkyvät puut ovat joen toisella puolella. Pidän rannastamme, mutta vesi on kesällä vain ehkä metrin syvää, joten uimaan siinä ei pääse.
 Talon yhteydessä oleva varasto toiselta nurkalta. Talossa on siis 50 - luvulla toiminut kauppa, joten (onneksi) varasto ei ole "oikea" elintasosyylä. Lastauslaiturilla on kiva istuskella kesällä ja heilutella jalkoja. Kun silmät laittaa kiinni, voi kuvitella elelevänsä 50 - luvulla... Kunnes rekka ajaa läheisellä valtatiellä ja lumous särkyy. Alemmassa kuvassa näkyy baarin puolen terassi, joka on niin laho kuin olla ja voi. Kesällä se olisi tarkoitus purkaa, mutta lastauslaituri jää. Parvekkeesta tykkään myös, vaikka olisi mukavampaa jos se olisi talon toisella puolella.
Akku loppui, ennenkuin ehdin ottaa etupihalta kuvia, joten käyttäkäämme siis viime kesältä olevia kuvia. Ylemmässä kuvassa talo on vielä "luonnontilassa", eli minkäänlaista remonttia ei ole tehty. Alemmassa sen sijaan on vaihdettu baarin puolen ikkunat sellaisiksi, kuin ne ovat tällä hetkellä. Reunalaudatkin on laitettu paikoilleen kuvan ottamisen jälkeen.
 Voi kesä, kaipaan sinua niin.

4 kommenttia:

 1. No on teillä lääniä siellä! Ja paljon kivoja yksityiskohtia. Oliko ikkunoiden vaihtoon joku rakenteellinen syy vai...? Mä vaan heti huokailin ihastuksesta, kun näin nuo alkuperäiset isot baarinikkunat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkäsin niistä vanhoista ikkunoista, mutta ne olivat kaksi kerroksiset ja päästivät viimaa huimasti läpi, joten mies totesi että on parempi vaihtaa uudet ikkunat siihen. Onneksi näyttää noillakin ikkunoilla ihan fiksulta. Loputkin ikkunat vaihdetaan sitten joskus kun on rahaa, mutta ajattelin koittaa kesällä selvittää, että jos edes kirjaston ikkunan saisi säästettyä. Saa nähdä, aika huonossa kunnossa sekin on :/

   Poista
 2. Mukavan persoonallinen talo, jolla on historiaa kerrottavana :). Ja oikeen oma lastauslaiturikin! Minä tykkään ihan hulluna kaikista erikoisista taloista. Tämä meidän talo on kylän vanha puhelinkeskus, mutta siitä ajasta ei ole enää mitään merkkiä eli kodiksi on remontoitu ihan täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tykkään tästä talosta, vielä enemmän remontin jälkeen. Nyt vain on joka nurkka remontoitavana niin :) Lastauslaituri on kyllä ihan lemppari, en tiedä onko kaikissa vanhoissa kaupoissa sellaista lainkaan jäljellä. Harmillisesti tässä talossa on toiminut baari myöhemmin, joten kaupan irtaimistot ovat kadonneet aikojen saatossa ja enää löytyy vain jonkinlaista pientä (ja yleensä rikkinäistä) baarin tavaraa.

   Poista