perjantai 3. tammikuuta 2014

Uudenvuoden lupaus

Hyvää uuttavuotta kaikille!
Miten sujui vuoden vaihtuminen? Teittekö uudenvuoden lupauksia?
Täällä oltiin ihan vain normaalisti kotona koirien kanssa ja katsottiin Hobittia ja herkuteltiin.

Itse tein uudenvuoden lupauksen ja osallistuin/osallistun vegaanihaasteeseen .

" Kokeile vegaanista kuukautta tammikuussa 2014! Saat valitsemasi tukihenkilön, joka opastaa sinua ja vastaa kysymyksiisi. Siirtymällä kasvisperäiseen ruokavalioon edes kuukaudeksi autat niin eläimiä, ympäristöä kuin terveyttäsikin"

http://www.vegaanihaaste.net


Olen ollut lakto-ovo-vegetaristi pian 12vuoden ajan. Eli olen käyttänyt ruokavaliossani maitotuotteita ja kananmunia, mutta en mitään lihaa. Aloitin kasvissyönnin ensimmäistä kertaa 13vuotiaana vuonna 1999. Noihin aikoihin ei kasvissyönnistä ollut paljoa tietoa liikkeellä ja taisinkin olla silloisen kouluni ainoa kasvissyöjä. Jouduin kulkemaan terveydenhoitajalla tarkastuksissa ja lisäksi pidimme palaveria terkkarin ja äitini kanssa että onko ruokavalio nyt muka sopiva ja miksi en syö lihaa. Jossain vaiheessa liha tuli takaisin kuvioihin, mutta söin sitä hyvin valikoivasti. Kunnes 16vuotiaana aloitin uudelleen kasvissyönnin ja sillä tiellä yhä olen.
Aluksi söin vain salaattia ja makaroonia (opiskelijaruokavalio nam!) sillä esimerkiksi soijatuotteita ei löytynyt lähiseudulta mistään. Soijaan tutustuin pikkuhiljaa kun äitini (joka on suurtalouskokki) toi töistä soijarouhetta ja sanoi että nyt syöt tätä ja sitähän sitten syötiin.

Pari vuotta sitten, tein uudenvuoden lupauksen että pyrin muuttamaan ruoka-valioni vegaaniseksi. No, se ei onnistunut, mutta jätin kuitenkin leivän päältä voit ja juustot pois ja siirryin käyttämään hummusta ja tofua niiden tilalla. Jätin myös joitain muita tuotteita.
Nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni, tarttua haasteeseen ja liittyä vegaanien kerhoon. Oman tutorin avulla se on helppoa, tai ainakin helpompaa kuin yksin ihmetellä kikhernejauhon käyttöä.

Naapurikaupunkiin on avattu punnitse&säästä, jossa en ole aikaisemmin käynyt, vaan nytpä olen.
Kikhernejauhoa, luomu kvinoaa, ohuita soijasuikaleita ja vegaanista suklaata.

Vielä ei ole myöhäistä osallistua haasteeseen!
Aina voi kokeilla myös vain lihatonta tammikuuta jos vegeily pelottaa.
Tältä sivulta löytyy listattuna erilaiset vegaaniset sapuskat: Vegaanituotteet
Ja täältä taas Vegaaniliitto ja täältä ainoa ruokablogi jota luen, Chocochili

Näitä kirjoja suosittelen

 Aloittelevallekin vegaanille sopiva:
 Gourmet kokille:
Eläinten oikeuksista kiinnostuneille:
Hänelle joka haluaa tietää enemmän:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti