torstai 23. tammikuuta 2014

Haaste

Sain haasteen ihanaiselta Natsalta Valtavasta maailma:sta.

Haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
*3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.
11 asiaa minusta:

1. Asuin 18 vuotta elämästäni eräässä kylässä viinatehtaan varjossa. Muutin tuolta Seinäjoelle, jossa ehdin asua 9vuotta ennenkuin tie vei miehen perässä maalle. Kaupungissa asuessa ajattelin, etten koskaan halua täältä pois, täällähän on kaikkea. Mutta nyt kun on asunut maalla 7 kuukautta ja lähimmän kaupungin keskustaan on 20km, huomaa kyllä eron. Nykyään kun käyn asioilla Seinäjoella, tuntuu että siellä on liikaa meteliä, liikaa ihmisiä ja ihmiset eivät yksinkertaisesti osaa ajaa. Että täällä maalla on paljon rauhallisempaa, saa kuulla kosken pauhun ja linnun laulun. Näin nopeasti sitä mieli muuttuu.2. Minulla on 5 vuotta nuorempi pikkusisko.

3. Minulla on lukuisia allergioita. Kuten kissa, KOIRA, lemmikkirotat, kolme erilaista pölypunkkia, timotei, niittynurmikka, lehmä... Heinäallergian sain 11vuotiaana ja 15vuotiaana aloin saada siihen siedätyshoitoa. Koska minulla on niin hyvä tuuri, sain vielä parikymppisenä astman.

4. Astman vuoksi oletin, etten voi ikinä ottaa koiria. En ole siis kissaihminen lainkaan. Mutta sitten välähti ja tajusin, että syön jokatapauksessa allergialääkkeitä 8kuukautta vuodessa heinäallergiaan, niin mitäpä väliä sillä on vaikka sen neljä kuukautta vielä söisin koirien takia. Ja tässä sitä ollaan, kolmen koiran kanssa.


5. Jo ylä-asteella kuljin ahkerasti kirpputoreilla, mutta silloin lähinnä vaatteiden ja viherkasvien perässä. Tuolloin minulla oli sellainen "pelastakaa viherkasvit kirppareilta" - vaihe. Vasta pois kotoa muuttaessa aloin ostella sisustustavaraa kirppareilta. Nykyään ostelen sitten melkeinpä kaiken kirpparilta, en alusvaatteita tokikaan mutta :)


6. Olen ollut lakto-ovo-vegetaristi melkein 12vuotta ja nyt vegaanihaasteen seurauksena siirryin vegaaniksi.

7. Seuraan useampia tv-sarjoja. The walking dead, true blood, big bang theory, game of thrones, poliisit, the simpsons, olgan kotona jne. Jo aikoja sitten loppuneista tykkään buffy the vampire slayerista, angelista, sabrina teininoidasta ja tietenkin lapsuuden sarjoista (alfred j.kwack, matka maailman ympäri 80 päivässä, muumit, peukaloisen retket, olipa kerran elämä....).

8. Olen keräilijäsielu. Kerään monster high - nukkeja, my little ponyja, kirjoja, muumimukeja, finelin emaliastioita, polymeeri - eläimiä ja kaikkea kivaa ja kaunista mikä silmää miellyttää.
9. Minulla on Opel Astra sportwagon vuodelta 98. Jos saisin valita minkä tahansa auton, ilman ajatuksia mukavuudesta ja lisävarusteista yms, haluaisin Ford Anglian tai deloreanin tai cadillac de villen :)


10. Olen suuri Harry Potter ja Taru sormusten herrasta / Hobitti - fani. Näkeehän sen selästäkin.


11. Minulla on lyhyt pinna ja jos en löydä jotain hukassa olevaa tavaraa hetkeen, saan varmasti raivarit.

Vastaukset saamiini kysymyksiin:


1. Mistä sinulle uudesta asiasta innostuit viimeksi?
- Veganismista. Vaikkei se varsinaisesti ole minulle uusia asia, mutta olin aina olettanut että se on paljon vaikeampaa. Mutta nykyaikana on niin paljon hyviä ohjeita ja valikoimaa kaupassa ettei se niin vaikeaa olekkaan.

2. Lempivuodenaikasi ja siihen liittyvä harrastus/tekeminen?
- Omalla tavallani tykkään kaikista vuodenajoista. Talvella toivon että olisi kesä ja kesällä toivon että olisi talvi. Kaippa se kesä on ja lempiharrastus on kasvimaan laitto :)

3. Mitä tapahtumaa (festaria, toria ym. Sijainnilla ei väliä.) suosittelisit?
- Nummirockia Kauhajoen nummijärvellä. Loistava hevifestari!

4. Millainen oli ensimmäinen lemmikkisi?
- Ensimmäinen lemmikkini oli rottweiler Ali. Minä synnyin 1986 ja Ali syntyi ja tuli talouteen 1985.
Rotikaksi Ali oli todella kiltti ja ihana, paljon on jäänyt kuvia siitä, kuinka olen sen pukenut tai peitellyt pehmoleluilla. Ali oli varsinaisesti äitini koira, mutta ensimmäinen lemmikki se oli :)

5. Katsotko telkkaria ja jos vastaus on kyllä niin mitä ohjelmia seuraat?

- Kerroinkin tähän vastauksen tuonne 11 asiaa minusta osioon :)

6. Millä kulkuneuvoilla osaat ja millä saat ajokorttisi puolesta ajaa?
- Ajokortin puolesta saan ajaa niin autolla kuin mopollakin. Henkilöautolla osaan ajaa niin käsivaihteisella, automaatilla kuin manuaalilla.

7. Kerro jokin lapsuusmuisto.
- Olen kuulemma muorin luona ollessa leikkinyt vaarin kanssa pihalla, kun äiti on juonut kahvia muorin kanssa. Hetken päästä he ovat huomanneet että vaaria ei näy missään ja minä juoksen leikkimökin ympäri yksikseni huutaen "Hähhähhää paappa, eppäs pääse pois!" Olinpa sitten lukinnut vaarin leikkimökkiin.

8. Rakkain esine jonka olet perinyt tai saanut lahjaksi?
- Niitä on liikaa.

9. Missä maissa olet käynyt?
- Virossa :D

10. Ostatko mielelläsi uutta elektroniikkaa vai onko esim. uuteen puhelimeen totuttelu aluksi ärsyttävää?
- En osta mielelläni uutta elektroniikkaa, vaan pakon sanelemana. Nytkin pitäisi ruveta harkitsemaan tietokoneen uusimista, kyllähän se ihan perustouhuihin riittää mutta wowin pelaamiseen ei.  Uuteen puhelimeen totuttelu on superärsyttävää!

11. Lajitteletko jätteet ja onko se mielestäsi järkevää vai turhaa?
- Joitain lajittelen ja mielelläni lajittelisin enemmänkin, mutta meillä on niin vähän nyt keittiössä tilaa ettei onnistu laittaa useampaa lajitteluastiaa. Mutta tulevaisuudessa sitäkin enemmän.


Tässä minun kysymykseni:

1. Millainen sää on nyt ja millaisesta pidät eniten?
2. Millainen sisustustyylisi on?
3. Onko sinulla lemmikkejä, mitä?
4. Pelkäätkö jotain?
5. Mikä on lempiruokaasi ja osaatko tehdä sitä itse?
6. Inhokkipuuhasi kodinhoidossa?
7. Rooma, New York vai Reykjavik?
8. Keräiletkö jotain?
9. Oletko ikinä dyykannut, jos niin mitä?
10. Lempinäyttelijäsi ja miksi?
11. Kuka olisit muumeista ja miksi?


En haasta tähän nyt ketään, vaan kaikki joiden blogeilla on alle 200 lukijaa voivat tämän napata :)


2 kommenttia:

  1. Ihanaisesta en tiiä mut kiva kun otit haasteen vastaan. :) Anglia kelpais mullekin mut se kääntyis varmaan katolleen. Velipojalla on projekti-Anglia.

    VastaaPoista
  2. ...mä voin ostaa sun tietokoneen :D mun halpisläppäri alkaa huutaa hoosiannaa jo pikkuhiljaa!

    VastaaPoista