tiistai 19. marraskuuta 2013

Sateen tihkua

Sateen tihkuessa haravoin hopeapajun lehtiä pihalla ja kirosin kyseistä puuta. Sateen tihkuessa keräsin koiran jätöksiä ja sateen tihkuessa suojasin omenapuut jänisverkolla.
Alan saada sateesta jo tarpeekseni, missä se lumi on?

Eilen otin itseäni aamulla niskasta kiinni ja marssin maalipurkin kanssa kellariin. Kellarin lattia on jo useamman kuukauden odottanut maalia pintaansa. Talon ainoa suihku on siellä, joten aina kun olen suunnitellut maalaavani lattian, on miehen pitänyt päästä suihkuun tai koirat pyörineet pihalla ties missä tai tai... Tekosyitä. Mutta nyt se on maalattu kertaalleen.
Muistatteko lähtökohdan? Se oli tämä:

Meillä on tosiaan koirilla hiukan hierarkia ongelmia.
Vilma ja Alma tulevat täydellisesti toimeen, mutta Alma pelkää Lunaa ja Vilma ja Luna ovat niin kovapäisiä etteivät tule aina toimeen.
Toista se on nyt... Lunalla alkoi juoksut, niin pervomummu-Vilma on aivan jatkuvasti kiehnäämässä Lunaa. Heräsin eräänä yönä neljältä siihen, että niillä oli käynnissä jonkinsortin kosimisrituaali. Huoh. Eilen aamulla Alma kompuroi flexissä juostessaan ja ontui sen jälkeen jalkaansa, ketoriinia kurkkuun ja sitten neiti meni päiväunille. Vilmalle on varattu huomiselle eläinlääkäri - aika, kun sillä on taas poskessa iso patti, ilmeisesti hammas haljennut taas ja kerännyt mätää juureen. Vuosi sitten oli sama homma, mutta toisella puolella suuta.

3 kommenttia:

 1. Huh, aika mielenkiintoinen toi vanha väritys kellarin portaikossa. Maali teki oikein hyvää. :) Mulla on vieläkin päärynäpuu suojaamatta (isot omenapuut ei enää vaadi suojaa) ja täälläkin on kirottu naapurin pihalta tulleita hopeapajun lehtiä. Harmaus ja ankeus alkaa vähitellen riittää ja hiljalleen alan toivoa lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen kuvaa tuota vanhaa kellarin väritystä kyllä oikein hyvin :) Luultavasti on edellinen omistaja saanut halvalla maalia ja sitä on sudittu sitten joka paikkaan. Myös saunan ja kylppärin katto oli siniset.. hyh! Mun pitäisi vielä saada jostain verkkoa jolla suojata kirsikkapuu, onneksi ei ole vielä lumi maassa niin ei jänikset syö pihoista kaikkia... Mutta kyllä sitä lunta silti kaipaa....

   Poista
 2. No johan onkin ollut todellinen väriläiskä tuo portaikko. Vaikea kyllä ymmärtää, että miksi on päädytty maalaamaan noin räikeäksi tuo tila joskus, mutta nythän se onkin vallan siisti valkoisena. Pitkästäaikaa tulin lueskelemaan sinun päivityksiäsi. On jäänyt blogien seuraaminen kokonaan kesän aikana.

  VastaaPoista