maanantai 14. lokakuuta 2013

Keittiövinkumista

Minähän en siis tykkää meidän keittiöstä oikeastaan yhtään.


- Kaapeissa ei ole tälläiselle astiahamsterille riittävästi säilytystilaa.
- Astianpesukoneelle kuulemma olisi liitännät, mutta mihin sen laitat? Ei ole tilaa.
- Työskentelytilaa ei ole kuin vähän päälle metrinen pätkä nurkassa ja ei siinä onnistu mikään.
- Tiskialtaan putket eivät vedä, sillä allas on vähintään pari kertaa kuussa tukossa, yleensä viikonloppuisin.

- Kaapin ovet ovat.... ei nyt aivan rumat mutta melko lähelle.
- Nupit ovat rumat ja kuluneet.
- Pientä keittiötä ei saa näyttämään siistiltä millään, koska joka paikassa on tavaraa (syyttäkäämme sitä taloudessa asuvaa astiahamsteria).
- Tiskipöydän alakaappi on niin täynnä, että sieltä ei meinaa välillä löytyä roskistakaan.
- Koska kaapit ovat täynnä, tyhjät muovipussit hengaavat keittiön nurkassa ikean pussissa.
- Eikä tietenkään unohdeta tapettia, yäk.
- Eikä työtason "marmorointia".
- Välitilan laatat on nätit, mutta synkentävät keittiötä ainakin nykyisillä kaapeilla.

Keittiöltä odotan ennen kaikkea toimivuutta. Sitä, että kaikelle on paikkansa ja että keittiössä mahtuu kokkailemaan vaikka kolmekin kerrallaan. Tällä hetkellä kahden on turha yrittää siellä työskennellä, sillä toinen on aina tiellä. Kyllähän keittiön täytyy olla kauniskin, mutta toimivuus ennen kaikkea.

Tässä on ainoa kuva joka löytyi keittiöstä. Huomasin juuri, että olen sulkenut silmäni (tai ainakin Teidän silmät) keittiön kauheudelta ja jättänyt kuvat nappaamatta.
Tämänkin kuvan olen ottanut näytössä.
Tässäpä siis melkolailla meidän keittiömme. Oikeassa reunassa on vielä yksi yläkaappi ja vedettävä laatikosto ja yksi isompi alakaappi ja  yläkaappi. Kyseisten kaappien välissä on iso tyhjä kohta, jossa nykyisin on mikro, sillä entisellä asukkaalla siinä oli jenkkijääkaappi. Täyttä? Nääh.
Hamsterin uusi kattila lumppulasta, E. Tomulan Auringonkukka.
Keittiöremontti on edessä, hamassa tulevaisuudessa. Sitä ennen täytyy baarin puoli tehdä valmiiksi, ja sen suhteen on hieman nyt laiskoteltu. Seuraava operaatio on maalata katto toiseen kertaan ja aloittaa koolaamaan seiniä. Ehkäpä huomenna voisi maalata katon?

P.S. Meidän Alma-tyttö osaa ottaa rennosti.

5 kommenttia:

 1. Mä luulin että meidän keittiössä on niin vähän työtilaa ettei missään voi olla vähemmän, mutta sun keittiö kyllä voittaa! Ehkä pika apuna vois kokeilla uusia vetimiä ja kaakelimaalia? Mulla on mustavalkoinen minikeittiö josta tykkään kovasti, mutta sinne on lähiaikoina pakko vaihtaa tasot ja haaveilen parista lisäkaapista ja induktioliedestä, joka tosin ei varmaan mahdu mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon harkinnut uusia vetimiä, mutta en haluaisi pistää hienoja vetimiä rumiin oviin :D Harkitsin myös dc-fixillä tuunaamista mutta sekin tulisi niin kalliiksi ettei rahat riittäisisi. On tyhmää että talossa on 250asuinneliötä ja keittiö on ehkä maksimissaan 10neliöinen :D

   Poista
 2. hei jos suinkin saat sen verran revittyä budjettia niin kannatan tuota dc-fixiä! Meillä on sitä keittiön välitila ja tasot (pari palaa jäi uupumaan ja pitäis kipaista hakemaan lisää). Iso muutos ja on kestävää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vakavassa harkinnassa on kyllä ollut nyt, että hankkisin dc-fixiä, mutta en tiedä että mitä laittaisi. Meillä on vessan kaapin ovet mustavalkoista puukuvioista fixiä mutta se on ehkä keittiöömme liian rempsakka... :/

   Poista
 3. Ihana tuo auringonkukka-kasari. Ota tuon Alman asenne ittelleski, kaikki järjestyy aikanaan.

  VastaaPoista