keskiviikko 28. elokuuta 2013

Ikkunointia

Tänään alkoi miesväki vaihtamaan baarin puolen isoa ikkunaa.
Itse pidän kyllä talon vanhoista ikkunoista, mutta baarin ikkunat eivät miellyttäneet silmää eivätkä olleet kovin hyvässä kunnossakaan. Tiedän, että talossa pitäisi asua vuosi ennen suurempia remontteja mutta kuunteleeko tuo rakennusalan miesväki minua? No ei tietenkään.

Uudet ikkunat ovat pienemmät kuin alkuperäiset, joten ikkuna aukkoa joudutaan pienentämään. Oven toisella puolella on myös yksi iso ikkuna, mutta se laitetaan umpeen. Ikkunoiden vaihdosta huolimatta toivon, että julkisivu ei kovin paljoa muuttuisi.
Luin Panu Kailan Talotohtori -kirjan ja mieltäni jäi kaivelemaan siinä ollut kuva. Kyseessä oli pohjalaistyyppinen talo, johon oli vaihdettu kenties 80-90luvulla ikkunat. Ei muuten sopinut ollenkaan, enkä haluaisi että meidän  talomme alkaa näyttää yhtä tyhmälle.
Muut ikkunat ovat tälläisiä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.
Haluaisin nämä kunnostaa, mutta vaikka luin myös perinnemestarin rintamamiestalokirjan, minusta silti tuntuu että en vain osaisi niitä kunnostaa. Mies aikoo vaihtaa ikkunat ensi kesänä. Sääli, nämä vanhat ovat kauniimpia, tai olisivat kunnostettuina.
Eilen iltapäivällä ihmettelimme, kun naapuriimme alkoi kerääntymään autoja. Kyseessähän on siis lakkautettu kyläkoulu. Kävi ilmi että kaupunki majoittaa ulkomaalaisia marjanpoimijoita sinne. Meitä ei haittaa se, että he poimivat marjat vaan se, että olisi ollut mukavaa saada ennakolla kaupungilta ilmoitus että tälläistä on tiedossa. Ja kyllähän se tuntuu kun lähinaapuriin tulee yhtäkkiä yli 50henkeä väliaikaisesti asustelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti