maanantai 1. heinäkuuta 2013

Viikon kootut

Nyt on tuotu viimeinenkin muuttokuorma, eli vanhempieni luota minun maallinen omaisuuteni.
Halusin yhden huoneen valmiiksi tämän kaaoksen keskellä, joten huoneeksi valikoitui kirjastoni.
Huone on liian täynnä, asuttaviin tiloihin ei mahdu juurikaan ylimääräistä tällä hetkellä niin piti sitten kaikki änkeä yhteen huoneeseen.

Kirjaston seinät tulemme jossain vaiheessa tapetoimaan ja lattian haluaisin maalata vaaleammaksi. Kyseisessä huoneessa on sellaisia huonekaluja ja tavaroita, joiden joukkoon koirat pääsevät vain valvottuina. Esimerkiksi polymeerini ovat turvassa kirjahyllyjen päällä eräältä tuholaishuskylta. Itse olen utelias aina tietämään mitä ihmisten kirjahyllyissä on, joten laitoin myös tälläisen kuvan että Teillä on mahdollisuus vakoilla minun kirjahyllyyni.
Kattolamppu on jäänyt edelliseltä omistajalta
Muumimukit minivitriinissä, joka taannoin löytyi kirpputorilta.

Kirjahyllyn päälle laitoin myös pienen asetelman.

Huoneessa oli edellisen omistajan jäljiltä täytetty lintu, jonka olisin halunnut heittää heti roskiin mutta keksin sille käyttöä. Laatikko on avaamaton Taru Sormusten herrasta Kaksi tornia -keräilijän boksi, jonka sisällä on Klonkku patsas. Klonkku pitelee kalaa kädessään, ja katselee olkansa taa täytettyä lintua, joka takuulla aikoo makoisan kalasen häneltä viedä.
Ei, en aio LotR pakkausta avata vaikka mieli tekisi
Muuttokuorman mukana isäni toi minulle kellon. Olen tätä kelloa häneltä himoinnut pidemmän aikaa, mutta en ajatellutkaan että sen saan. Kello on väliaikaisesti makuuhuoneessa, kunnes sille löytyy arvoisensa paikka. Saamme häneltä vielä yhden kellon myöhemmin sijoitukseen, mutta vasta sitten kun kaupan puoli on remontoitu.


Olen käynyt pari kertaa viikon aikana kirpputorilla. Löydöt ovat jääneet vain muutamaan kirjaan ja kahdella eurolla löytyi 2litrainen Riihimäen lasin Kodin tölkki, vautsivau.


Pari päivää sitten bongasin ulkoa mustan perhosen. Hetken googlettelun jälkeen totesin, että nokimittarihan se, kaunis on.

En malta odottaa että pääsemme remontoimaan, mutta itseni tuntien sen remontin aikana en malta odottaa että homma olisi jo ohi. Olenkos vielä kertonut Teille millainen talo tämä onkaan?
Meillä on siis noin 4500neliöinen tontti (tilaa koirilla rällästää), noin 30metriä omaa rantaviivaa ja asuinkäytössä neliöitä 250. Rakennus on toiminut kauppana joskus 50 luvulla ja 70luvulla tässä alkoi toimimaan baari. Baarin puoli menee ensimmäisenä remonttiin, sillä se on huonoimmassa kunnossa ja haisee kamalasti. Ei niinkään tupakalle, vaan savulle.

Taivas on jälleen harmaana, joten siirryn sohvalle lueskelemaan ja toivomaan ettei ukkonen pilaa pyykinpesupäivääni. Hyvää maanantaita!

1 kommentti: