maanantai 17. kesäkuuta 2013

Pihalla

Eilen vietin useamman tunnin katkoen marjapuskien kuolleita oksia.
Olen peukalokeskelläkämmentä -puutarhuri, joten leikkasin vain kuolleita oksia ja sellaisia, joissa oli vain muutama hassu lehti ja loppuosa kuollutta. Eräässä puskassa kasvoi orapihlajaa, miten lie sekin sinne on päätynyt. Leikkasin sen pois joka tapauksessa. Huomasin nyt vasta, kuinka kaunis taivas on tässä kuvassa:
 Mies haki edelliseltä asunnolta viimeisen muuttokuorman, ja toi sangossa kirsikkapuun taimen. Jää nähtäväksi, että selviytyykö, kirvat ovat koettaneet tätä jo vallata. Ympäröivät kivet ja tiilenpalat löytyivät maasta, kun kaivoin puulle kuoppaa. Kuulemma kyseisessä kohdassa on joskus 1900 luvun alussa ollut kauppa.
Hain myös luonnonkukkia maljakkoon.
Olen sen verran ötökkäkammoinen, että jätin kukat ulos. En halua sisälle yhtään enempää ylimääräisiä ötököitä, kuin mitä vanhassa talossa jo on.
Taaimmainen ruukku kasvaa rikkaruohoja, en ole vielä hakenut siihen mitään kukkasia. Viemärin kannen päällä on jo edelliselle asunnolle hankitut pelargoniat.
 Meillä on täällä hiukkasen lupiineja, tässä kuvassa on vain pieni osa niistä.

Taivas uhkasi sateella, jota ei koskaan tullut. Joten uskalsin hakea yläkerran sivuvarastossa olleita täkkejä sun muita tuulettumaan.

On täällä maalla aivan erilainen rauha kuin kaupungissa.
Edellisillä asunnoilla kuuli joka päivä hälytysajoneuvojen ääniä, täällä en ole kuullut ensimmäistäkään. Edellisillä asunnolla kuuli mopopoikien tuuttailuja, täällä kuulee kurjen laulua. Edellisillä asunnoilla ikkunasta katsottaessa näki pahimmillaan vastapäisen kerrostalon, täällä näkee vain tien, peltoja ja metsää.

2 kommenttia:

  1. Heijj!! Ootte päässy muuttamaan!! Onnea! Ihan huikeeta!
    Upeita aarteita jätetty teidän löydettäväksi :) ..hetkeen ei taida tarvita kirppiskierroksia? ;) Joko naapuritontilla on jätelava..? ;)

    VastaaPoista
  2. Juu viime perjantaina kannettiin ensimmäinen osa tavaroista, on tää maalla elo vaan niin jänskää :P Kirppiskierroksia tarvitaan aina, kun vain jaksaisi lähteä niille kun ovat muka niin kaukana, eikä jätelavaakaan ole näkynyt :/ Sun pitää kyllä tulla kylään joskus kun käyt kotonasi ;)

    VastaaPoista