tiistai 4. kesäkuuta 2013

Haaste


Sain haasteen ihanalta Kartanonrouva Eliseltä.
 
1. Kerro pari asiaa itsestäsi tai päiväsi kuulumisia. Liitä myös kuva.
2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu sinusta mukavalta. 
3. Huijaa ja muuta haastetta mieleiseksesi.
4. Keksi vaikkapa 10 uutta kysymystä, koska 11 on outo luku. Tai sitten et keksi.
5. Haasta paljon kivoja kavereita, äläkä ole kade, vaikka kaverilla olisikin enemmän lukijoita.


Heräsin tänään vasta puoli yhdeltätoista, koska koirat eivät herättäneet minua, eikä aurinko paistanut.  Kun aurinko paistaa, muuttuu makuuhuone saunaosastoksi, ja silloin on pakko herätä. Mutta tänään ei, taivas on harmaa ja lupailee vesisadetta. Eilen oli ukkosta ilmassa ja vettäkin satoi. Viimeisen kuukauden aikana vettä ei ole tullut juuri lainkaan, vaikka säämies sitä on lupaillut mennen, tullen ja takaisikin. Ihailin vesisadetta terassilla ja suorastaan näin, kun angervot, syreenit, omenapuu ja ruohikko rikkaruohoineen kurottelivat kohti taivasta ja nauttivat sateesta. Olen nyt jumittunut tietokoneen äärelle, lukemaan blogeja ja etsimään inspiraatiota, sillä muutamme ehkä jo ensi viikolla! Mutta siihen asti etsin inspiraatiota ja seuraan vierestä, kun koiruliinit makoilevat milloin missäkin. Esimerkiksi miehen työtakki sohvalla on oikein mukava peti Vilmalle.


Tästä päästäänkin Elisen kysymyksiin.
1. Millainen oli ensimmäinen itse ostamasi huonekalu?

- Uskoakseni se oli tiikkinen sohvapöytä kierrätyskeskuksesta. Todella raskas eikä ulkonäöllisesti mitenkään kaunis, mutta se ajoi asiansa köyhän opiskelija pariskunnan asunnossa.

2. Millaisesta kodista haaveilit silloin kun muutit omillesi?
- Kauniista ja toimivasta, mutta se ei täysin toteutunut. Saimme silloin entisen poikaystäväni kanssa sukulaisilta vanhoja huonekaluja ja ostimme kierrätyskeskuksesta jos jonkinmoista. Mikään niistä ei ole säilynyt tähän päivään. Pesästä lentämisestäni on 9vuotta kuitenkin jo.

3. Oletko kadehtinut jonkun toisen kotia?
- Todella monen, niin ystävän kuin bloggaajankin kotia. Olen kadehtinyt avaruutta talossa, kauniita huonekaluja, ihania somisteita, erilaisia sisustusratkaisuja, säilytystiloja... Koteja vanhoissa taloissa, jotka on remontoitu rakkaudella ja perinteitä kunnioittaen. Koteja uusissa taloissa, joihin on saatu vanhan ajan henkeä mukaan. Mitä en olisi kadehtinut?

4. Minkäväriset seinien pitää olla?- Riippuu seinistä ja rakennuksesta. Olemme muuttamassa uuteen vanhaan taloon, ja lähes kaikki seinät maalataan valkoisiksi tai vaaleanharmaiksi. Yhteen huoneeseen on tulossa mintunvihreääkin. Nämä ovat todellakin edistystä, sillä talossa on lähes kaikkialla tämän väriset seinät (ja kuva kaunistelee väriä!):5. Entä katon?
- Sisäkaton on oltava valkoinen!

6. Tai lattian?
- Valkoinen tai muu vaalea sävy sopii karvaisten lasten kotiin. Musta lattia on kaunis, mutta kahden koiran kanssa joilla molemmilla on vallan kamalat karvanlähdöt... 

7. Jos saisit ihan minkälaisen sängyn vain, minkälainen se olisi?

- Googlen kuvat kertovat :

8. Mitä ruokalajia keittiösi muistuttaa?
- Uuden vanhan talomme keittiö muistuttaa perunamuusia, keittiöremontti on siis tiedossa. Tämän hetken keittiö taas salaattia modernilla vivahteella.


9. Onnistunein tuunaamisesi, jos sellainen on? Jos ei, niin ehkä mahtavin kirppislöytö tai muuta mieletöntä?

- Ehkä se on tämä marianne -raitatuolini.

10. Upeinta olisi, jos ikkunoistasi näkyisi... Mitä?
- Peltoa ja latomerta silmän kantamattomiin, reunuksilla saattaisi näkyä hiukkasen metsää ja ohi virtaavaa jokea. Ehkäpä ikkunoista voisi näkyä myös aitauksia, joissa olisi lehmiä (tietenkin kyseessä olisi eläinten vanhainkoti).

11. Haaveiden kodissasi... Saat jatkaa itse!
- Olisi lähes kaikki kierrätettyä, toimivaa, ajanpatinoimaa mutta silti tyylikästä.


Haastan seuraavat blogin pitäjät:
Tässä kysymyksiä henkilöille, jotka haastan:

1. Millainen asuinympäristö on sydäntäsi lähellä? Entä millainen asuinympäristösi on oikeasti?

2. Valitse joku seuraavista kodeista ja kerro syy valintaasi: Vanha koulu joen äärellä, moderni paritalo kaupungissa, tasakattoinen talo pikkukaupungissa, 70 -luvun kerrostalo kaksio kaupungissa, vanha kauppa rintamamiestalossa vai mansardikattoinen huvila meren rannalla?

3. Ostatko sisustustavaroita kaupasta vai käytettynä kirpputoreilta? Mikä on paras ostoksesi, viimeisen kuukauden ajalta?

4. Jos saisit lottovoiton, mitä tekisit sillä ensimmäiseksi?

5. Haluaisitko perustaa esimerkiksi eläinten vanhainkodin? Miksi ja miksi ei?

6. Mitkä ovat kotisi hyvät ja huonot puolet?

7. Jos perheessäsi on lapsia, millainen olisi heidän mielestään unelmien koti?

8. Kerro kuvin tai sanoin, kotisi kamalimmasta nurkasta.

9.Mikä seuraavista Finelin kahvipannuista, sopisi parhaiten sinun keittiöösi?


10. Tulisitko luokseni kylään, jos kauniisti pyytäisin?

2 kommenttia:

  1. Kiva, että halusit vastata haasteeseen! Marianne-tuoli on tuttu, meillä on keittiössä samanlaiset tuolit. Sain ne vanhemmiltani, joille ne olivat ekat heidän itse ostamansa huonekalut, ja ne ovatkin ainoat kalusteet, jotka minulla on jäljellä ensimmäisestä omasta asunnostani :)

    VastaaPoista
  2. Elise: Haasteisiin on aina mukava vastata, etenkin jos ajatuksen kulku toimii :)

    VastaaPoista