keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Asiaa sisustuksesta

 - Kaikki kuvat googlesta -

Lukiessani sisustuslehtiä, ohitan lähes olankohotuksella valkoiset, modernit ja liian romuromanttiset kodit. Miksi? Nämä ovat minun mielipiteeni, eikä tarkoitus ole syyllistää ketään tai syyttää ketään. Meillä kaikilla on oma makumme.

En ymmärrä valkoisten kotien logiikkaa. Antaahan valkoinen kauniin taustan värikkäille huonekaluille, mutta entä siinä tapauksessa kun myös huonekalut ovat valkoisia?
Mikä näissä kuvissa on kaunista?
Valkoinen väri on kaunis, mutta itse olen sitä mieltä että siinä näkyy elämisen jälki vähän liiankin hyvin. Valkoinen seinä tai lattia + lapsi / kurainen koira = ei kiitos.
Itse en osaa kuvitellakaan asuvani valkoisessa kodissa, missä kaikki roiskeet näkyisivät liiankin tarkasti. En sen puoleen modernissakaan, siihen pätee aikalailla sama kuin valkoisuuteen. Itse ajattelen modernin sisustuksen sisältävän kiiltäviä pintoja, terästä ja nahkaa. Kaikki kolme sopivat hyvin yhteen sottapyttyjen ihmisten ja koirien kanssa.
En pidä myöskään romuromanttisesta.
Vanhat, kuluneet huonekalut ja tavarat ovat ihania, mutta liika on aina liikaa.
Toki, on hienoa että rohkaistaan ihmisiä käyttämään loppuun jo vanhat huonekalut, roinat ja kaikki mitä nurkista löytyy, mutta samalla kuitenkin kaupoissa myydään jo valmiiksi kulutetun näköisiä huonekaluja ja koriste-esineitä.
Minä siis pidän suuresti retrosta ja 50-luvusta, mausteena pikkuruisen kitschiä ja antiikkia.
Kuulostaako sekametelisopalle?
Kodissa pitää olla tunnelmaa, väriä ja henkeä.
Uusiin taloihin sopii mielestäni kyllä valkoinen ja moderni, mutta itse en haluaisi asua uudessa talossa, koska vanhojakin on kylät pullollaan.
Kodissa pitää olla paljon väriä, mutta ei liikaa kuitenkaan. Missä raja menee?

1 kommentti:

  1. Aamen!
    Ollaan varmaan aika samantyylisiä sisustustyylillisesti ainakin.. ;)
    Valkoisessa minimalistin kodissa rauhoittuu ja hetken miettii josko meillekin mutta sitte tuloo järkiinsä ja tajuaa värien ja vanhojen esineiden ja aarteiden olevan just sitä mitä sä ympärillesi tarviit. Jokainen tyylillään :)

    VastaaPoista