sunnuntai 26. elokuuta 2012

Harakka

Kävin parhaan ystäväni kanssa eilen paikallisella rompetorilla.
Suunnattoman suuren asuntoni huomioon ottaen, oli todellinen onni, että tein vain kaksi löytöä.

Juthbackan rompetorilta löytynyt lomonosovin muki herätti sisäisen harakkani.
Siitä syystä kotiutin tämän kauniin valko-kultaisen lautasen. Tämä kaunokainen olikin saksalaista posliinia Bavarialta. Pohjassa teksti "winterling bavaria germany 49". Onkohan kyseessä siis vuosilukuna 49? Mikäli on, täytyy sanoa että upeassa kunnossa on säilynyt.

Toinen löytöni oli samalta myyjältä kuin Bavarian lautanen.
Kehykselle jouduin hiukan näyttämään teippiä, sillä se oli niin monessa osassa ettei pystyssä pysynyt.
Minua kiinnostaisi tietää, kuka tämä ruotsalainen herra on, mikä on hänen tarinansa. Sitä en saa koskaan tietää, mutta rakastuin kuvaan vain siksi, että herralle on täytynyt koiran olla rakas, kun hän on sen kanssa potretin ottanut.

Ostin tuossa aiemmin Äidilleni kirpputorilta myrna -emalipannun. Halusin sitten ottaa kuvan, jossa se on omien pannujeni kanssa. Ei sovi oikein muiden kaveriksi, liian vaalea ehkä.
Vasemmalla on punahilkka, sitten pikkukehrä ja myrna. Näiden yläpuolella on ruotsalainen emalipannu ja reunimmaisena finelin liekkipannu.
Päivän kysymys: Montako emalipannua yksi ihminen tarvitsee?

4 kommenttia:

 1. Teit todella kauniita löytöjä.

  http://www.porcelainmarksandmore.com/bavaria/marktleuthen_1/00.php

  Tunnistatko tältä sivulta jonkun leimoista tutuksi? 1949 vuosi oli Saksassa aika ikävä, joten epäilen, ettei kultaista lautasta ole ehkä valmistettu silloin.

  VastaaPoista
 2. Tuolta sivulta ei leimaa löytynyt, mutta aikani seikkailtuani löysin kaksi saman tapaista leimaa. Melkein samanlainen kuin tämä: http://www.porcelainmarksandmore.com/bavaria/schwarzenbach_1/schwarzenbach_1_32.jpg mutta sillä erolla että kuvan alla lautasessani lukee ensiksi winterling bavaria germany 49. LÖysin myös toisen leiman joka muistuttaisi tätä mutta on todella sekava http://www.porcelainmarksandmore.com/bavaria/schwarzenbach_1/schwarzenbach_1_15.jpg

  VastaaPoista
 3. Tällainenkö?

  http://www.porcelainmarksandmore.com/bavaria/schwarzenbach_1/schwarzenbach_1_33.jpg

  Siinä tapauksessa leima olisi vuosilta 1950-1990 :)

  VastaaPoista