tiistai 21. elokuuta 2012

Aarteita

Käväisin viime perjantaina vanhempieni ja pikkusiskoni kanssa juthbackan rompetorilla Uudessakaarlepyyssä. Sää suosi sekä myyjiä että ostajia, sillä ihmisiä oli paikalla ehkä liikaakin. Juthbackan markkinoilla oli yli 800 myyjää, joten kaikkien kojuja ei taidettu ehtiä kiertämään neljässä tunnissa. Mutta hinta-kartoitusta tein, ja täytyy sanoa että kyllä myyjät tietävät mitä pyytää, tai kuvittelevat ainakin. Finelin emali astiat olivat edullisimmillaan 35euroa, kallein oli vegeta -kattila, jossa koreili 125euron hintalappu. Aarikan purkeista kallein oli 35euroa, jopa niistä marianne-karkki purkeista pyydettiin vähintään 10euroa kappale. Rikkinäisissä Arabian kupposissakin oli reippaasti ylihintaa. Mutta tyhmähän ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa.
Mikäli lompakko olisi ollut hyvin pulleassa kunnossa (esimerkiksi lottovoiton aiheuttamana), olisi sieltä tietenkin kaikenlaisia ihania aarteita lähtenyt mukaan.

Nähdessäni tämän mukin, näin jo sieluni silmin, kuinka viileänä syysiltana juon tästä teetä kynttilöiden valaisemalla parvekkeella. Kyseessähän on tietenkin Lomonosovin kaunis muki.

Olin päättänyt pitää silmäni auki my little ponyjen varalta, sillä olettaisi että kun noinkin monta myyjää on yhdessä paikassa, voisi niitä löytyä useampi. Mutta vain yksi löytyi, sekin todella likainen. Mutta ihmesienellä putsaantui yks kaks. Kyseessä on bridal beauty -niminen hääponi. Ei aivan niin yleinen, kuin sisarensa pony bride.


Harmittelin pidemmän aikaa noiden emali-pannujen ja kattiloiden hintoja. Mutta nähdessäni tämän kehrä sarjan 0,6litraisen pannun edullisesti, oli minun pakko se saada. Älkää antako ulkonäön pettää itseänne, tämä on oikeasti aika kovia kokenut.
( Kuvassa siis vasemman puoleinen, oikean puoleinen on punahilkka)


Erään kojun edustalla makasi ajokoira. Se katseli minua surullisin silmin, ja kertoi olevansa hyvin kiltti, tulevansa toimeen erityisesti Vilma -nimisten corgi neitokaisten kanssa eikä syökkään lainkaan. Vaikka kuulemma viihtyy sängyssä, ei hänestä lähde karvaa. Parin myyjän kanssa vaihdetun sanan jälkeen, muutti tämä ajokoira luokseni yhdellä kolikolla. Siinä hän sängyllä köllöttää. Nimeä en ole vielä keksinyt, mutta eiköhän se sieltä vielä putkahda. Voiko olla elävämmän näköistä tyynyä olemassakaan? Päiväpeite ostettu viime viikolla Fidasta.

Kävimme tänään äitini ja pikkusiskoni kanssa myös lähikaupungin ainoalla kirpputorilla.
Sieltä löytyi hyvinkin edullisesti Arabian puhalluskoristeinen 106-ML mallin keltainen kahvikuppi ja kaksi lautasta. Täysin ehjä ja ihanat värit! Alla oleva sini-kuvioinen puhalluskoristeinen Arabian kupponen löytyi myös juthbackan rompetorilta, se valitettavasti on rikki.


Ja etsivä löytää!
Tämän polymeeri -sammakon nimi on Saku, ja kirpparilta löytyi hänkin. Mikäli tälläisiä pehmoista muovia (aivan kuin vaahtomuovia) olevia ötöjä tulee vastaan, noukkikaa talteen ja myykää minulle :)

Viikonloppuna on sitten Seinäjoella rompepäivät. Löytyisiköhän sieltä jotain jänskää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti